Εθνικές Εκλογές 2019: Πώς ψήφισαν οι νέοι;

Από neolaia.gr Team 8 Ιουλίου 2019

Δες αναλυτικά πώς ψήφισαν οι νέοι έως 24 ετών έναντι στις άλλες ηλικιακές ομάδες στις Εθνικές Εκλογές 2019!

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις Εθνικές Εκλογές 2019, το κανάλι Open έδωσε στη δημοσιότητα τα exit polls για το πώς κινήθηκαν οι ψηφοφόροι στις διάφορες ηλικιακές ομάδες και ανάλογα με το που δουλεύουν. Μάλιστα, τα αποτελέσματα είναι άκρως ενδιαφέροντα!

Η διαφορά των ποσοστών των δύο κομμάτων στις δύο ηλικιακές ομάδας είναι αξιοσημείωτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 38% ανάμεσα στους ψηφοφόρους που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 17 έως 24, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30,4% στο ίδιο ηλικιακό γκρουπ.

Τα ποσοστά αυτά, σχεδόν αντιστρέφονται όταν κοιτάξεις τους ψηφοφόρους άνω των 55. Εκεί το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη κυριαρχεί με ποσοστό 43,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώσει ποσοστό 30,8%.

Δες το σχετικό απόσπασμα από τη χθεσινή εκπομπή του Open για τις Εθνικές Εκλογές 2019!

Η ίδια εκπομπή έδωσε στη δημοσιότητα μία έρευνα που είχε να κάνει με το πώς ψήφισαν άτομα που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα και πώς άνθρωποι που δουλεύουν στο Δημόσιο. Και εκεί τα αποτελέσματα έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στους Δημόσιους υπαλλήλους, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 37%, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το ποσοστό του 33,1%. Πάλι υπάρχει μία αντίστροφη πορεία στο τι ψήφισαν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Εκεί η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 38% έναντι του 30% του ΣΥΡΙΖΑ!

Δες το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή του Open!

Δες ακόμα: Εθνικές εκλογές 2019: Οι 300 βουλευτές της Νέας Βουλής (Λίστα)

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486