Παραιτήθηκε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα
Η Φωτεινή Κούβελα υπέβαλε την παραίτησή και αιτιολόγησε την απόφασή της

Την παραίτησή της από τη θέση της Γενικής Γραμματέως της Ισότητας Φύλων υπέβαλε η Φωτεινή Κούβελα, αιτιολογώντας την απόφασή της αυτή και επισημαίνοντας σχετικά ότι η νέα κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη στενεύει τα όρια των πολιτικών έμφυλης ισότητας.

Η ίδια δήλωσε τα εξής:

“Σας υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών από σήμερα» […] «Δυστυχώς η νέα κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έδειξε τις διαθέσεις της. Μετά την ελάχιστη τοποθέτηση γυναικών υπουργών, η μετακίνηση της ΓΓΙΦ από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Εργασίας και στον τομέα της Πρόνοιας, στενεύει τα όρια των πολιτικών ισότητας των φύλων».

[…]

“Θα παρακολουθούμε στενά την πορεία των εξελίξεων με την οπτική της προοδευτικής φεμινιστικής πολιτικής και δε θα αφήσουμε να χαθεί και να υποβαθμιστεί όλο αυτό το έργο που σε συνθήκες δύσκολες κατορθώσαμε όπως και η ίδια η ΓΓΙΦ με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους σε αυτήν.”, επεσήμανε χτες η Φωτεινή Κούβελα, αποχαιρετώντας τους εργαζομένους και εργαζόμενες, αλλά και συνεργάτες της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων.

Δείτε ακόμα: Τραμπ και Μητσοτάκης μίλησαν στο τηλέφωνο – Τι ειπώθηκε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1