Παραιτήθηκε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα

Από neolaia.gr Team 10 Ιουλίου 2019

Η Φωτεινή Κούβελα υπέβαλε την παραίτησή και αιτιολόγησε την απόφασή της

Την παραίτησή της από τη θέση της Γενικής Γραμματέως της Ισότητας Φύλων υπέβαλε η Φωτεινή Κούβελα, αιτιολογώντας την απόφασή της αυτή και επισημαίνοντας σχετικά ότι η νέα κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη στενεύει τα όρια των πολιτικών έμφυλης ισότητας.

Η ίδια δήλωσε τα εξής:

«Σας υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών από σήμερα» […] «Δυστυχώς η νέα κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έδειξε τις διαθέσεις της. Μετά την ελάχιστη τοποθέτηση γυναικών υπουργών, η μετακίνηση της ΓΓΙΦ από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Εργασίας και στον τομέα της Πρόνοιας, στενεύει τα όρια των πολιτικών ισότητας των φύλων».

[…]

«Θα παρακολουθούμε στενά την πορεία των εξελίξεων με την οπτική της προοδευτικής φεμινιστικής πολιτικής και δε θα αφήσουμε να χαθεί και να υποβαθμιστεί όλο αυτό το έργο που σε συνθήκες δύσκολες κατορθώσαμε όπως και η ίδια η ΓΓΙΦ με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους σε αυτήν.», επεσήμανε χτες η Φωτεινή Κούβελα, αποχαιρετώντας τους εργαζομένους και εργαζόμενες, αλλά και συνεργάτες της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων.

Δείτε ακόμα: Τραμπ και Μητσοτάκης μίλησαν στο τηλέφωνο – Τι ειπώθηκε

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486