Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Ρωμανός
Μετά από έξι χρόνια εγκλεισμού, αποφυλακίστηκε ο φίλος του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου, Νίκος Ρωμανός

Εκτός φυλακής, σύμφωνα με πληροφορίες και πηγές, είναι από εχθές ο Νίκος Ρωμανός, φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μετά από έξι χρόνια εγκλεισμού και μετά από απόφαση που πήρε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων να μειώσει την ποινή του, καθώς, σύμφωνα και με πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, του αναγνωρίζεται ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές.

Ο Νίκος Ρωμανός, κατά τη διάρκεια των έξι χρόνων στη φυλακή, τελείωσε το Λύκειο στο σχολείο των φυλακών και κατάφερε επίσης να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις και να εισαχθεί στο Τμήμα Διοίκησης Μονάδων και Πρόνοιας των ΤΕΙ Αθήνας.

Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Ρωμανός, ήταν παιδικός φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος έχασε άδικα τη ζωή του από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008.

Ο Νίκος Ρωμανός είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2013 μαζί με τρία ακόμη άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης, για την οποία υπόθεση και καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε ποινή κάθειρξης 11 ετών, ενώ για την υπόθεση των εκρηκτικών, καταδικάστηκε τον Μάρτιο του 2018 σε κάθειρξη 18 ετών.

Το δικαστήριο τότε δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικά για καλή διαγωγή εντός της φυλακής, απόφαση που, ωστόσο, αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο, ο οποίος έκρινε πως η απόρριψη των ελαφρυντικών για καλή συμπεριφορά μετά την πράξη, στερούνταν εμπεριστατωμένης αιτιολογίας. Συνεπώς, η υπόθεση κρίθηκε εκ νέου από το Πενταμελές Εφετείο και τελικά αναγνωρίστηκε στον Νίκο Ρωμανό το ελαφρυντικό για καλή διαγωγή, μειώνοντας την ποινή των 18 ετών κατά 4 και επιβάλλοντας κάθειρξη 14 ετών.

Παρότι ο Νίκος Ρωμανός είχε αρχικά παραπεμφθεί σε δίκη, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία ότι άνηκε στην οργάνωση των “Πυρήνων της Φωτιάς”, τελικά αθωώθηκε από το δικαστήριο για την κατηγορία της συμμετοχής και στο Εφετείο του επιβλήθηκε κάθειρξη έντεκα ετών.

Τελικά, με την απόφαση που πρόσφατα πήρε ο Άρειος Πάγος, του αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό εξαιρετικής διαγωγής, επιστρέφοντας την υπόθεση στο Εφετείο, το οποίο και μείωσε την ποινή του με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί.

Δες ακόμα: Ο Νίκος Ρωμανός μιλάει για το τραγικό βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;