Χαλκιδική: Χιλιάδες τραυματίες και έξι νεκροί λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων
Μια από τις πιο εφιαλτικές νύχτες έζησε χτες η Χαλκιδική με τη φονική κακοκαιρία να πλήττει την πόλη και τους ανθρώπους

Μια εφιαλτική νύχτα έζησε χτες η Χαλκιδική, εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας και των ανέμων που οδήγησαν έξι ανθρώπους στον θάνατο, μεταξύ των οποίων τα δύο ήταν παιδιά, δεκάδες είναι τραυματίες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αγνοείται η τύχη ενός 62χρονου ψαρά.

Σύμφωνα με δηλώσεις της αστυνομίας, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στα Νέα Πλάγια του Δήμου Νέας Προποντίδας, όταν καταπλακώθηκε από στέγαστρο ταβέρνας, στη Σωζόπο στο ίδιο Δήμο, ένα ανδρόγυνο τραυματίστηκε θανάσιμα, μετά από ανατροπή τροχόσπιτου, ενώ σε ξενοδοχείο της Νέα Ποτίδαιας, η πτώση ενός δένδρου καταπλάκωσε έναν πατέρα και τον γιο του, με αποτέλεσμα να χάσουν κι οι δύο τη ζωή τους.

Οι τοπικές Αρχές βρίσκονται από χτες σε ετοιμότητα, ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, η πυροσβεστική έχει δεχθεί από χτες τουλάχιστον 600 κλήσεις για βοήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, κατά την πτώση ενός στεγάστρου στα Νέα Πλάγια σημειώθηκαν και δύο τραυματισμοί ανθρώπων που σύχναζαν στο κατάστημα, ενώ εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινόμενων, αρκετές περιοχές της Χαλκιδικής έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή, είναι το οδικό δίκτυο από πτώσεις δένδρων και φερτών υλικών.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Χαλκιδική

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (11/) η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, εξαιτίας της “θεομηνίας” που έπληξε θανάσιμα τη Βόρεια Ελλάδα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έθεσαν από την πρώτη κιόλας στιγμή όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες τους σε συναγερμό, οι οποίες και κάνουν ό,τι μπορούν, προκειμένου να βοηθήσουν τους εκατοντάδες πολίτες που χρειάζονται βοήθεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση:

«Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας θα παραμείνει και τις επόμενες ώρες σε επιφυλακή και τα συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα επιχειρούν όπου χρειάζεται, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές σε δίκτυα, δρόμους και κατοικημένες περιοχές. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε διαρκή συνεννόηση και επικοινωνία με τη ΔΕΗ, προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης το ταχύτερο δυνατό, ενώ παρέχεται κάθε δυνατή βοήθεια και στο προσωπικό του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή τραυματιών σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία».

Ακολουθούν αποσπάσματα και στιγμιότυπα από την εφιαλτική νύχτα της κακοκαιρίας:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;