Carola Rackete: Μήνυση κατά του Ματέο Σαλβίνι - Ζητά τον αποκλεισμό του από τα social media
H Carola Rackete ζητά από τη δικαιοσύνη να μπλοκάρει τους λογαριασμούς του Σαλβίνι σε Twitter και social media γενικότερα

Σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουλίου, η 31χρονη καπετάνισσα του Sea-Watch, Carola Rackete, αναμένεται να καταθέσει μήνυση ενάντια στον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, για δυσφήμιση, ζητώντας από τη δικαιοσύνη να μπλοκάρει τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, ο Σαλβίνι χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη “διάδοση μίσους”.

Η 31χρονη πλοίαρχος του πλοίου διάσωσης Sea-Watch συνελήφθη τον περασμένο μήνα στη Λαμπεντούζα, στα ανοιχτά της Ιταλίας, αφού αγνόησε την απαγόρευση των ιταλικών αρχών και έδεσε το πλοίο για να αποβιβάσει τους 40 μετανάστες που είχε διασώσει και μετέφερε για 14 ημέρες. Όπως ήταν αναμενόμενο, το τολμηρό εγχείρημα της Γερμανίδας καπετάνισσας είχε άμεσο κόστος, καθώς η εισαγγελία άσκησε δίωξη εναντίον της, με επιχείρημα τη διευκόλυνση παράνομης εισόδου μεταναστών, ενώ, μόλις το πλοίο έφτασε στο λιμάνι, η ίδια συνελήφθη από την ιταλική αστυνομία και οι μετανάστες παρέμειναν στο σκάφος, σύμφωνα με μετάδοση που έκανε η κρατική RAI. Η Carola Rackete αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ποινή φυλάκισης έως και δέκα χρόνων, ενώ εξακολουθούν να εκκρεμούν κατηγορίες εναντίον της και αναμένεται να δικαστεί.

Η ενέργειά της προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο διαδίκτυο, αλλά και την οργή του ηγέτη της ακροδεξιάς Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος δεν έχει σταματήσει να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον της, προσδίδοντάς της χαρακτηρισμούς όπως, «πειρατή» και «εγκληματία» με αναρτήσεις που ο ίδιος κάνει σε Τwitter και Facebook.

H 31χρονη ακτιβίστρια πλοίαρχος βρίσκεται σήμερα σε μυστική τοποθεσία στη Σικελία, καθώς έχει δεχτεί πληθώρα απειλών κατά της ζωής της. Σε μια προσπάθεια να περάσει η ίδια στην αντεπίθεση, ο δικηγόρος της Αλεσάντρο Γκαμπερίνι, τόνισε στο πρακτορείο Reuters ότι θα υποβάλει αύριο μήνυση εναντίον του ηγέτη της Λέγκας και Υπουργού Εσωτερικών με την καταγγελία της δυσφήμισης.

«Σε ό,τι αφορά προσβολές, δυσφήμιση και δηλώσεις πρόκλησης μίσους, όπως αυτές του υπουργού, ο μόνος τρόπος που ο δικαστής μπορεί να το εμποδίσει αυτό από το να συμβαίνει, είναι μπλοκάροντας τους λογαριασμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκαμπερίνι.

Ο Σαλβίνι αντιδρώντας, που έχει υποσχεθεί ότι θα απελάσει την Carola Rackete από την Ιταλία, αγνόησε την απειλή αποκλεισμού από τα social media, κάνοντας ακόμα μια επιθετική ανάρτηση στο Twitter κατά της 31χρονης πλοιάρχου: «Η Γερμανίδα κομουνίστρια, εκείνη που διεμβόλισε το αστυνομικό σκάφος περιπολίας, ζήτησε από τον εισαγγελέα να κλείσει τις σελίδες μου στο Facebook και στο Twitter. Δεν υπάρχει όριο στην γελοιότητα».«Οπότε, θα μπορώ να χρησιμοποιώ μόνο το Instagram;»

Η Rackete στην 14σελιδη μηνυτήρια αναφορά, η οποία περιήλθε σε γνώση του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa και του Reuters, αναφέρει τα εξής: «Ο Ματέο Σαλβίνι δημοσίως και επανειλημμένως με έχει αποκαλέσει αλαζόνα, παράνομη, συνεργό παράνομων διακινητών ανθρώπων, πιθανό δολοφόνο, παραβάτη, εγκληματία…η σοβαρή ζημιά στην υπόληψή μου είναι προφανής», κατηγορώντας τον ότι καλλιεργεί ξενοφοβικές και μυσογυνικές διαθέσεις μέσω των αναρτήσεων και της γενικότερης πολιτικής του στάσης.

Δες ακόμα: Carola Rackete: H νεαρή καπετάνισσα που συνελήφθη επειδή διέσωσε πρόσφυγες που κινδύνευαν να πνιγούν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαρ. 2024
ΕΦΕΣ
19:30
-
ΟΣΦΠ
19 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΒΙΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;