Τι είναι η γραμμή έκτακτης ανάγκης «112»; – Έγινε το πρώτο δοκιμαστικό σε κινητά!

Από neolaia.gr Team 12 Ιουλίου 2019

Διενεργήθηκε σήμερα το δοκιμαστικό για κινητά για τη γραμμή έκτακτη ανάγκης 112!

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν τα δοκιμαστικά για την γραμμή έκτακτης ανάγκης 112. Στόχος της νέας κυβέρνησης είναι μέσα στον Αύγουστο να υπάρχει μία βασική υπηρεσία ειδοποίησης μέσω μηνυμάτων!

Για τον λόγο αυτό, πραγματοποιήθηκε σήμερα η δοκιμαστική άσκηση ειδοποίησης μέσω μηνυμάτων στο κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας. Για την δοκιμασία της γραμμής αυτής, αρκετά κινητά δέχτηκαν λίγο πριν τις 12:00 ειδική ειδοποίηση η οποία έγραφε «Ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης: Ακραία κατάσταση». Υπήρχε και η υποσημείωση ότι πρόκειται για δοκιμαστική εκπομπή μηνύματος. Επιπλέον, το μήνυμα συνοδευόταν με σειρήνα και σχετικό ηχητικό μήνυμα το οποίο προειδοποιούσε για ακραία φαινόμενα.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει η νέα κυβέρνηση στο να προχωρήσει η ενεργοποίηση του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ιδιαίτερη σημασία έχει η ενεργοποίηση της υπηρεσίας αποστολής μηνυμάτων προειδοποίησης σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, το συντομότερο δυνατό.

Όπως είχε ανακοινώσει την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η δοκιμαστική αποστολή των μηνυμάτων θα γινόταν στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερακάκη, σε συνεργασία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Ενώ, είχε χαρακτηρίσει ως άμεση προτεραιότητα την ενεργοποίηση του αριθμού 112.

Ο κ. Πέτσας μίλησε για το πότε θα είναι έτοιμη η γραμμή αυτή. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Απαιτείται η έκδοση υπηρεσιακών σχεδίων από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά η εντολή είναι να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν. Η πληροφορία που έχουμε από τους αρμόδιους και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι ότι μπορεί να γίνει σύντομα αλλά δεν θα μπω σε χρονοδιάγραμμα. Θα κάνουμε τα πάντα για να λειτουργήσει άμεσα το σύστημα.»

Δες ακόμα: 10 συμβουλές που μπορεί κάποια στιγμή να σου σώσουν τη ζωή!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486