13 Reasons Why: Το Netflix έκοψε τη σκηνή της αυτοκτονίας μετά από μία επιστημονική έρευνα!
Το Netflix έκοψε την περιβόητη σκηνή της αυτοκτονίας της πρωταγωνίστριας από τη σειρά 13 Reasons Why!

Το 13 Reasons Why ήταν μία από τις σειρές που ο πρώτος κύκλος της δημιούργησε μία μεγάλη συζήτηση γύρω από διάφορα κοινωνικά θέματα, και πιο σημαντικό από όλα, το θέμα της αυτοκτονίας. Μάλιστα, η σκηνή της αυτοκτονίας της πρωταγωνίστριας στο 13 επεισόδιο της σειράς είχε δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις!

Διάφορες έρευνες έκαναν λόγω για αυξήσεις στις αυτοκτονίες των νεαρών Αμερικανών κατά σχεδόν ένα τρίτο μετά την πρώτη μετάδοση της δημοφιλούς σειράς το 2017 και αυτό έθετε διάφορα καμπανάκια για τη σειρά. Όποια κι αν είναι η άποψή σου πάνω σε αυτό, το Netflix αποφάσισε να αφαιρέσει τη σκηνή αυτή! Ο πάροχος τηλεοπτικού περιεχομένου Netflix ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι αφαίρεσε από τη δημοφιλή σειρά του 13 Reasons Why μια σκηνή που δείχνει την αυτοκτονία της νεαρής πρωταγωνίστριας έπειτα από σύσταση ειδικών.

Όπως, επεσήμανε το Netflix μέσω της ανακοίνωσης του στο Twitter:

“Αποφασίσαμε μαζί με τον δημιουργό Μπράιαν Γόρκι και τους παραγωγούς του 13 Reasons Why να κόψουμε τη σκηνή στην οποία εμφανίζεται η Χάνα να αυτοκτονεί.”

Η πρώτη σεζόν της σειράς είχε λάβει πολύ καλές κριτικές για τα θέματα που έθετε και το πώς ήταν κάτι που έπρεπε να υπάρχει στη συζήτηση γονέων και παιδιών. Όμως, είχε προκαλέσει επικρίσεις από διάφορες οργανώσεις, περιλαμβανόμενου του Τηλεοπτικό Συμβούλιο Γονέων (PTC), που κατήγγειλε ότι ωραιοποιεί τις αυτοκτονίες.

Τώρα, που το Netflix πήρε την απόφαση να κόψει τη σκηνή, το PTC είδε με θετικό μάτι. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του έγραψε τα εξής:

“Το Netflix επιτέλους παραδέχθηκε τις βλαπτικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στα παιδιά το ακραίο περιεχόμενο, όπως η σκηνή με την αυτοκτονία στο 13 Reasons Why.”

Η σχετική έρευνα, που ώθησε το Netflix να κόψει την εν λόγω σκηνή, διενεργήθηκε με την υποστήριξη του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH). Και τα στοιχεία της είναι πολύ σκληρά. Η έρευνα κατέγραψε αύξηση 28,9% στο ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των νεαρών Αμερικανών ηλικίας 10 με 17 ετών τον Απρίλιο του 2017.

Σύμφωνα με την έρευνα, καταγράφηκαν επιπλέον 195 θάνατοι από αυτοκτονίες στην ηλικιακή αυτή ομάδα το χρονικό διάστημα Απριλίου- Δεκεμβρίου 2017 σε σχέση με το αναμενόμενο βάσει προηγούμενων στοιχείων. Οι ερευνητές, ωστόσο, τόνισαν ότι δεν μπορούν να συνδέσουν άμεσα τη σειρά με την αύξηση των αυτοκτονιών, αλλά ούτε να αποκλείσουν άλλους παράγοντες.

Δες ακόμα: Ο David Fincher ετοιμάζει νέα ταινία για το Netflix και έχουμε ενθουσιαστεί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
4'
21 - 11
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;