Επίδομα παιδιού Α21: Τελευταία ευκαιρία να κάνεις αίτηση πριν κλείσει η πλατφόρμα!

Από neolaia.gr Team 16 Ιουλίου 2019

Επίδομα παιδιού Α21: Δείτε αναλυτικά!

Ο ΟΠΕΚΑ ενημερώνει σχετικά με το επίδομα παιδιού Α21 τα εξής:

Ο Oργανισμός ενημερώνει τους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού ότι την ερχόμενη Τρίτη, δηλαδή αύριο, 16 Ιουλίου και ώρα 14:00 το μεσημέρι, θα κλείσει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 στο taxisnet για το επίδομα Παιδιού 2019, όπως συμβαίνει παγίως πριν από κάθε πληρωμή.

Επίδομα παιδιού Α21

Μετά τις 14:00 της 16ης Ιουλίου, λοιπόν, η ηλεκτρονική πλατφόρμα δε θα δέχεται νέες αιτήσεις για λίγα 24ωρα μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της τρίτης διμηνιαίας δόσης για το 2019.

Μετά την καταβολή η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις.

Η τρίτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Μάιο και τον Ιούνιο) θα καταβληθεί στις 25 – 26 Ιουλίου από τον αρμόδιο φορέα, ΟΠΕΚΑ, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί σε όλους όσους θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 για το 2019, καθώς και την φετινή τους φορολογική δήλωση μέχρι και τις 16 Ιουλίου.

Εν όψει της επικείμενης καταβολής, καλούνται όλοι οι δικαιούχοι να υποβάλλουν, επομένως, έως τις 16 Ιουλίου τις φετινές φορολογικές τους δηλώσεις, προκειμένου να τους καταβληθεί το επίδομα παιδιού. Δικαιούχοι που έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση Α21 για το 2019 αλλά δεν έχουν υποβάλλει φετινή φορολογική δήλωση μέχρι σήμερα, καλούνται να την υποβάλλουν εγκαίρως – μέχρι 16 Ιουλίου – ώστε να εκκαθαριστεί το επίδομα παιδιού με βάση το εισόδημα του 2018.

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

Όσοι δεν υποβάλλουν εγκαίρως τη φορολογική δήλωσή τους, θα λάβουν σε επόμενη καταβολή και μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσής τους, αναδρομικά το ποσό που δικαιούνται.

Δείτε ακόμα: ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2019: Εντός εβδομάδας τα αποτελέσματα

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486