Κακοκαιρία Αντίνοος: Οι οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας!

Από neolaia.gr Team 16 Ιουλίου 2019

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ανακοίνωση για την προφύλαξη των πολιτών από την κακοκαιρία Αντίνοος! Δες αναλυτικά τις οδηγίες!

Η κακοκαιρία Αντίνοος αναμένεται να φτάσει σε κορύφωση το απόγευμα της Τρίτης και σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της ΕΜΥ, οι πρώτες περιοχές που θα επηρεαστούν θα είναι το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά και η Πελοπόννησος. Και για το λόγο αυτό η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε άμεσα προειδοποίηση για τα έντονα καιρικά φαινόμενα!

Στην ανακοίνωσή της, η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων, καταιγίδων, θυελλωδών ανέμων και χαλαζοπτώσεων οι πολίτες καλούνται:

  1. Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  2. Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  3. Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  4. Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  5. Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  6. Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  7. Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.ό.κ.
    Οδηγίες για το οδικό δίκτυο και την εξέλιξη των φαινομένων

Σύμφωνα με τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Αντίνοος, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την κατάσταση που επικρατεί και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, από την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ θα δημιουργήσει ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα της για τυχόν διακοπές κυκλοφορίας, επικίνδυνα σημεία και παρακάμψεις στο οδικό δίκτυο.

Από την πλευρά της, η ΕΜΥ καλεί τους πολίτες να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της (www.emy.gr) για νέες προγνώσεις και προειδοποιήσεις.

Δες ακόμα: Meteo: Έρχεται η κακοκαιρία «Αντίνοος» – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486