Δίκη Χρυσής Αυγής: Αρνείται την εμπλοκή του στη δολοφονία του Φύσσα ο Γιώργος Πατέλης
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, αρνείται κατηγορηματικά την ανάμειξή του στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: "Όταν με πήρε ο Ρουπακιάς και μου είπε ότι μαχαίρωσε κάποιον του είπα κόψε τον λαιμό σου". 

Ο Γιώργος Πατέλης, ένα από τα κεντρικότερα στελέχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, αρνήθηκε στη σημερινή του απολογία ενώπιον του Δικαστηρίου ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού και ακτιβιστή, Παύλου Φύσσα, ο οποίος έχασε άδικα τη ζωή του τον Σεπτέμβρη του 2013 στο Κερατσίνι από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Στη σημερινή του απολογία, ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, αναφερόμενος στη συμμετοχή στην κινητοποίηση το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, είπε τα εξής:

«Έχουν πάρει ένα μήνυμα και το έχουν κάνει σημαία. Με έχουν χλευάσει. Λένε ότι έδωσα εντολή για τέτοιο πράγμα. Πάνε να μου βγάλουν ηθική αυτουργία. Μας πέταξε σε μια φυλακή δυο χρόνια για κάτι που δεν έχουμε κάνει. Εκτός από τον Ρουπακιά, οι υπόλοιποι δεν έχουμε σχέση. Έχουν πειράξει και το μήνυμα που έστειλα. Έχω παιδί. Κανεις δεν ήθελε να πεθάνει ο Φύσσας. Κανεις δεν είχε το δικαίωμα. Και στον ίδιο το Ρουπακιά είπα «κόψε το λαιμό σου με αυτό που έκανες». Η συνείδηση μου είναι πολύ καθαρή. Δεν έβαλα ποτέ κανέναν να σκοτώσει».

Στη συνέχεια, περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 13ης Σεπτεμβρίου, όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, ο Γιώργος Πατέλης ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ήμουν στα γραφεία της τοπικής. Ο Ρουπακιάς ήταν απλώς ενεργό μέλος. Τον είχα στείλει μόνο στη Μεσογείων να πάρει μπλουζάκια, βοηθούσε κι εκείνος και η οικογένεια του, τα παιδιά κι η γυναίκα του. Βοηθούσαν όπως όλος ο κόσμος»

«Ο ίδιος ήταν εκεί από τις 15.30 και παρέμεινε μέχρι τις 21.00 το βράδυ.” […] «Έμεινε τελευταίος ο Τσακανικας να κλειδώσει. Λίγο μετά από εμένα. Λίγες ώρες νωρίτερα με ενημέρωσε ο Λαγός ότι θα ερχόταν ο Μιχαλολιάκος για ομιλία. Εκείνη τη στιγμή έγινε χαμός. Έπρεπε να δω πως θα φέρω εις πέρας τις δυο ομιλίες και τη διανομή τροφίμου. Ήθελε οργάνωση σε φωτισμό, άδειες για το χώρο της εκδήλωσης. Και έπρεπε να βγάλω και φυλλάδια να μοιράσουμε στον κόσμο».

Ο Πατέλης εξήγησε ότι βρήκαν κάποιο κατάστημα να τυπώσει τρικακια για να πετάξουν, την ίδια μάλιστα ημέρα, προκειμένου να «ενημερωθεί το κοινό για την ομιλία του αρχηγού», ενώ μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε ότι πήρε τον Ρουπακιά και του είπε να πάει να πάρει τα τρικακια από το Περιστέρι. «Δυο πακέτα προλάβαιναν να μας φτιάξουν. Περίπου 2.000 και την επόμενη ημέρα θα παίρναμε τα υπόλοιπα. Ήταν μεγάλη ομιλία, ήταν ο Προεδρος του κόμματος».

Περίπου στις 10:30 με 11:00 το βράδυ του τηλεφώνησε ο Ρουπακιάς ότι έχει τα τρικάκια. «Του είπα να τα πάει στο περιβολάκι και να τα δώσει στον Καζατζόγλου να τα παραλάβει. Εγώ θα έστελνα μήνυμα να έρθει ο κόσμος να τα παραλάβει. Ο Καζατζόγλου με πήρε μόνος του γιατί εγώ ξεχάστηκα με το παιδί και μου λέει τι θα γίνει; Του είπα να πάει να βρει το Ρουπακια στο σημείο αυτό λίγο πιο κάτω από την τοπική».

Ο Πατέλης ισχυρίστηκε ότι έστειλε μήνυμα σε όλους γύρω στις 23.30 «Όλοι στην τοπική τώρα». Σε ερώτηση της Προέδρου του δικαστηρίου, Μαρίας Λεπενιώτη, για το αν ο Τσακανίκας έλαβε το μήνυμα, ο Πατέλης το αρνήθηκε λέγοντας ότι μένει στη Γλυφάδα και του έφτιαχνε την ομιλία μέχρι αργά τη βράδυ, όποτε δεν θα τον φώναζε τέτοια ώρα, αφού έμενε και μακριά.

«Εδώ έχουμε δυο πράγματα. Ένα μήνυμα που έχω στείλει εγώ για τα τρικακια κι ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Αγγος στο Κοράλι. Έχουν πάρει ένα μήνυμα και το έχουν κάνει σημαία. Με έχουν χλευάσει. Λένε ότι έδωσα εντολή για τέτοιο πράγμα. Πάνε να μου βγάλουν ηθική αυτουργία. Μας πέταξε σε μια φυλακή δυο χρόνια για κάτι που δεν έχουμε κάνει. Εκτός από το Ρουπακιά, οι υπόλοιποι δεν έχουμε σχέση. “

Ο ίδιος, αρνούμενος την οποιαδήποτε ανάμειξη στο περιστατικό που στοίχισε άδικα τη ζωή του 34χρονου μουσικού, ανέφερε τα εξής:

“Δεν έβαλα κανέναν να κάνει φόνο. Πραγματικά λυπάμαι που κατέληξε αυτό το παιδί. Το καταδικάζω αυτό που έγινε. Με πέταξαν στη φυλακή σαν σκουπίδι. Όταν με πήρε ο Ρουπακιάς και μου είπε ότι μαχαίρωσε κάποιον του είπα κόψε τον λαιμό σου». 

Δείτε ακόμα: Δίκη Χρυσής Αυγής: «Κακιά στιγμή» χαρακτηρίζει ο Καζαντζόγλου τη δολοφονία, προκαλώντας την οργή της Μάγδας Φύσσα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;