Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διαδέχθηκε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καταφέρνοντας να γίνει η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Κομισιόν

Καταφέροντας να εξασφαλίσει συνολικά 383 ψήφους του νέου ευρωκοινοβουλίου, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διαδέχθηκε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έγινε η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Κομισιόν.

Αναλυτικότερα για την εκλογή της, από τους 733 ευρωβουλευτές που ψήφισαν συνολικά, οι 383 ψήφισαν υπέρ της Φον ντερ Λάιεν, κατά 327, ενώ υπήρξαν 22 αποχές και 1 άκυρο.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά της την 1η Νοεμβρίου 2019 για τα επόμενα πέντε (5) χρόνια, ενώ αναμένεται να αποστείλει επίσημες επιστολές στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των κρατών μελών της Ε.Ε., για να τους ζητήσει να προτείνουν υποψηφίους για τη σύσταση της Επιτροπής.

Οι ακροάσεις των υποψηφίων στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου και 8 Οκτωβρίου.

Συγχαρητήρια στη νέα πρόεδρο της Κομισιόν έδωσαν πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες, ανάμεσά τους ο Εμανουέλ Μακρόν, ο απερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Σαρλ Μισέλ, αλλά και η Άνγελα Μέρκελ, Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία σε ανακοίνωσή της, ανέδειξε το γεγονός ότι για πρώτη φορά εκλέγεται γυναίκα στη θέση της προεδρίας της Κομισιόν, αλλά και το ότι κάποιος Γερμανός ανέλαβε το αξίωμα αυτό μετά από 50 χρόνια.

«Χαίρομαι διότι με Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν γίνεται μία εκ πεποιθήσεως και πειστική Ευρωπαία επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τώρα θα ξεκινήσει με μεγάλο ενθουσιασμό τις προκλήσεις ενώπιον των οποίων βρισκόμαστε ως Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό κατέστησε πολύ σαφές κατά την σημερινή της ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»[…] «Για αυτό προσβλέπω σε μια καλή συνεργασία», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μέρκελ.

Τα συγχαρητήριά του στη νέα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έδωσε και ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με μια ανάρτησή του στο Twitter, που τονίζει την πρόθεσή του να συνεργαστεί μαζί της.


 Δείτε ακόμα: Βουλή: Ζωντανά η ορκωμοσία της νέας σύνθεσης του Κοινοβουλίου μετά τις Εθνικές Εκλογές!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;