Φοιτητική ζωή: 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις το πρώτο έτος των σπουδών σου!

Από neolaia.gr Team 17 Ιουλίου 2019

Ο πρώτος χρόνος της φοιτητικής ζωής σου είναι πολύ σημαντικός!

Οι Πανελλήνιες 2019 τελείωσαν και σε λίγο καιρό θα ανακοινωθούν και οι Βάσεις 2019, οπότε αργά ή γρήγορα θα ξέρεις σε ποια σχολή έχεις περάσει και το άγχος σου θα έχει τελειώσει. Η πρώτη χρονιά της φοιτητικής ζωής σου θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβρη!

Είναι μία νέα φάση της ζωή σου που ξεκινάει και σε έχει συναρπάσει. Τι θα κάνεις, όμως, τον πρώτο χρόνο; Τι θα πρωτοπρολάβεις και πώς θα τα βγάλεις πέρα;

Όλα αυτά τριγυρίζουν στο μυαλό σου. Γι αυτό σου έχω μερικές προτάσεις για το τι μπορείς να κάνεις τον πρώτο αυτό χρόνο της φοιτητικής ζωής σου.

1. Ασχολήσου με τη σχολή που πέρασες

Αν είναι αυτό που ήθελες, τότε πρέπει να αρχίσεις να την ψάχνεις λίγο περισσότερο. Να δεις τι πράγματα, πέρα από τα μαθήματα, και τι εφόδια μπορείς να κερδίσεις από τη σχολή αυτή. Ενημερώσου πλήρως και από φοιτητές μεγαλύτερων ετών, αλλά και από τη γραμματεία. Είναι καλό να γνωρίζεις όσα περισσότερα γίνεται για τη σχολή σου.

2. Προσπάθησε να ανακαλύψεις τον εαυτό σου

Στα μαθητικά σου χρόνια δεν είχες την απόλυτη ελευθερία να ανακαλύψεις τον εαυτό σου. Τώρα, έχεις και τον χρόνο και το χώρο για να το κάνεις. Να δεις τι είναι πραγματικά αυτό που σε ενδιαφέρει. Να ανακαλύψεις τα θέλω σου και αυτά που σου αρέσουν. Η φοιτητική ζωή είναι το καλύτερο στάδιο για την αναζήτηση αυτή.

3. Πάρε ένα χρόνο ρεπό

Μετά τις εξαντλητικές πανελλήνιες μπορεί να θέλεις λίγο χρόνο να ηρεμήσεις. Μπορεί να θέλεις να ταξιδέψεις και να δεις διάφορα πράγματα. Ή απλά να θέλεις να ηρεμήσεις για λίγο καιρό από τα διαβάσματα. Αν νιώθεις κάτι τέτοιο πες το στους γονείς σου και ακολούθησε αυτό που σου λέει η καρδιά και το μυαλό σου. Γράψου, όμως, στη σχολή και στα εξάμηνα, έτσι ώστε όταν επιστρέψεις να μπορέσεις να αναπληρώσεις το κενό αυτό!

4. Βρες μία part time δουλειά

Έτσι για να βγάζεις ένα χαρτζιλίκι και να μη ζητάς συνέχεια λεφτά από τους γονείς σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να κάνεις περισσότερα πράγματα, χωρίς να χρειάζεται να ζητάς συνέχεια λεφτά και να είσαι σχετικά αυτόνομος.

5. Μάζεψε εμπειρίες

Επειδή, συνήθως, το πρώτο έτος κάθε σχολής είναι λίγο πιο χαλαρό. Τα μαθήματα είναι λίγο πιο απλά και θυμίζουν μέχρι κάποιο σημείο αυτά που έκανες στο Λύκειο. Οπότε, μπορείς να μαζέψεις διάφορες εμπειρίες. Από ταξίδια, μέχρι να ξεκινήσεις ένα χόμπι ή να ανακαλύψεις την πόλη στην οποία σπουδάζεις. Θα έχεις το χρόνο να τα κάνεις και δεν υπάρχει καλύτερος καιρός από αυτόν!

Δες ακόμα: Τα νέα τμήματα που θα λειτουργήσουν στα Πανεπιστήμια!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486