ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά ανάκληση της αναγόρευσης του Μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ

Από neolaia.gr Team 18 Ιουλίου 2019

Την ανάκληση την ανακήρυξης του Μητροπολίτη Άνθιμου από επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ανάκληση της ανακήρυξης του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Μαύρη σελίδα για την ιστορία του ΑΠΘ αποτελεί η εν κρυπτώ ανακήρυξη του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ.κ. Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα στο τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει:

«Οι σκοταδιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης δε συνάδουν με την ιδιότητα του μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας και του Πανεπιστημίου, ενός κατεξοχήν χώρου δημοκρατίας και ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Ο κομματικός πρύτανης της ΝΔ που έκλεισε το Πανεπιστήμιο επειδή θα επισκέπτονταν την πόλη ο πρωθυπουργός της χώρας φέρει ακέραια την ευθύνη για την τελετή-παρωδία. Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης θεωρεί προκλητική την αναγόρευσή του κ.κ. Άνθιμου και καλεί τις πρυτανικές αρχές να ανακαλέσουν την απόφασή τους ώστε να διαφυλάξουν το κύρος του ΑΠΘ».

Δείτε ακόμα: Μαζεύονται υπογραφές για την άρση της ανακήρυξης του Μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο Διδάκτορα του ΑΠΘ

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486