Επίδομα παιδιού Α21: Η ημερομηνία πληρωμής πλησιάζει - Δες τι πρέπει να κάνεις
Επίδομα παιδιού Α21: Δείτε αναλυτικά!

Η εβδομάδα αυτή είναι εβδομάδα πληρωμών για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, καθώς θα δοθούν στους δικαιούχους τα χρήματα για το επίδομα παιδιού Α21, για το ΚΕΑ, αλλά και τα προνοιακά επιδόματα 2019.

Συγκεκριμένα, όμως, όσον αφορά την τρίτη δόση του επιδόματος παιδιού Α21, αυτή πλησιάζει, οπότε καλό είναι οι δικαιούχοι να τη γνωρίζουν.

Η τρίτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Μάιο και τον Ιούνιο) θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων ανάμεσα στις 25-26 Ιουλίου από τον ΟΠΕΚΑ, σε όσους και όσες υπέβαλαν αίτηση Α21 για το 2019, καθώς και τη φετινή τους φορολογική δήλωση, μέχρι και τις 16 Ιουλίου.

Όσοι δεν υπέβαλαν εγκαίρως την φορολογική τους δήλωση, θα λάβουν σε επόμενη καταβολή και μετά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης, αναδρομικά, το ποσό που δικαιούνται.

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

***Σημείωση: Σε όσους και όσες η αίτηση γράφει «υποβληθείσα» είναι γιατί, ως την τακτική επόμενη πληρωμή, βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι η αίτησή σας δεν έχει εκκαθαριστεί, πιθανόν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη φορολογική δήλωση ή με κάποιο από τα δικαιολογητικά.

Το επίδομα δεν είναι ακατάσχετο, παρά μόνο αν έχετε ορίσει ως ακατάσχετο το ποσό των 1.200 ευρώ στον λογαριασμό πίστωσής του. Αν ο λογαριασμός έχει συνδικαιούχους, τότε θα πρέπει και οι συνδικαιούχοι να ορίσουν τον λογαριασμό αυτόν ως ακατάσχετο.

Σε περίπτωση που έχει προστεθεί νέο μέλος στην οικογένεια (γέννηση παιδιού, για παράδειγμα), η διαδικασία είναι η εξής:

Αρχικά βγαίνει ΑΜΚΑ, μετά αν υπάρχει ενεργή αίτηση συμπληρώνεται με το νέο μέλος, εγκρίνεται από τον ΟΠΕΚΑ και καταβάλλονται οι δόσεις, αναλογικά.

Να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι το το επίδομα παιδιού Α21 πληρώνεται πλέον ανά δίμηνο.

Δες ακόμα: Έρχονται αλλαγές στον τρόπο καταβολής ΚΕΑ – Επίδομα παιδιού – Προνοιακά επιδόματα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;