Επίδομα παιδιού Α21 & ΚΕΑ Ιουλίου 2019: Πότε πληρώνονται;

Από neolaia.gr Team 23 Ιουλίου 2019

Πλησιάζει η ημερομηνία πληρωμής των επιδομάτων: Δείτε ποια είναι!

Πλησιάζουν οι ημερομηνίες καταβολής των χρημάτων για το επίδομα παιδιού Α21 και ΚΕΑ Ιουλίου 2019 στους λογαριασμούς των δικαιούχων τους.

Επίδομα παιδιού Α21 & ΚΕΑ Ιουλίου 2019: Δείτε αναλυτικά πότε πληρώνονται

Επίδομα παιδιού Α21

Όσον αφορά την τρίτη δόση του επιδόματος παιδιού Α21, αυτή πλησιάζει, οπότε καλό είναι οι δικαιούχοι να τη γνωρίζουν.

Η τρίτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Μάιο και τον Ιούνιο) θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων ανάμεσα στις 25-26 Ιουλίου από τον ΟΠΕΚΑ, σε όσους και όσες υπέβαλαν αίτηση Α21 για το 2019, καθώς και τη φετινή τους φορολογική δήλωση, μέχρι και τις 16 Ιουλίου.

AdTech AdΌσοι και όσες δεν υπέβαλαν εγκαίρως την φορολογική τους δήλωση, θα λάβουν σε επόμενη καταβολή και μετά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης, αναδρομικά, το ποσό που δικαιούνται.

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

***Σημείωση: Σε όσους και όσες η αίτηση γράφει «υποβληθείσα» είναι γιατί, ως την τακτική επόμενη πληρωμή, βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι η αίτησή σας δεν έχει εκκαθαριστεί, πιθανόν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη φορολογική δήλωση ή με κάποιο από τα δικαιολογητικά.

Το επίδομα δεν είναι ακατάσχετο, παρά μόνο αν έχετε ορίσει ως ακατάσχετο το ποσό των 1.200 ευρώ στον λογαριασμό πίστωσής του. Αν ο λογαριασμός έχει συνδικαιούχους, τότε θα πρέπει και οι συνδικαιούχοι να ορίσουν τον λογαριασμό αυτόν ως ακατάσχετο.

Σε περίπτωση που έχει προστεθεί νέο μέλος στην οικογένεια (γέννηση παιδιού, για παράδειγμα), η διαδικασία είναι η εξής:

Αρχικά βγαίνει ΑΜΚΑ, μετά αν υπάρχει ενεργή αίτηση συμπληρώνεται με το νέο μέλος, εγκρίνεται από τον ΟΠΕΚΑ και καταβάλλονται οι δόσεις, αναλογικά.

Να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι το το επίδομα παιδιού Α21 πληρώνεται πλέον ανά δίμηνο.

ΚΕΑ Ιουλίου 2019

Σύμφωνα με πληροφορίες, τώρα, σχετικά με την καταβολή του μηνιαίου εισοδήματος, το ΚΕΑ Ιουλίου 2019 αναμένεται να μπει στους λογαριασμούς των δικαιούχων προς το τέλος του μήνα και συγκεκριμένα στις 26 Ιουλίου 2019, μέρα Παρασκευή.

Δείτε ακόμα: ΚΕΑ: Τι θα αλλάξει από το 2020

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486