Έρευνα: Πόση ηλεκτρική ενέργεια σπαταλούν οι διάφορες χώρες για τη χρήση του air condition;
Το air condition το χρειαζόμαστε για το καλοκαίρι, αλλά τα στατιστικά της έρευνας αυτής είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα!

Το air condition είναι ένα απαραίτητο μηχάνημα για τους Έλληνες. Το καλοκαίρι στην Ελλάδα αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου και αγαπάς να κάθεσαι στη δροσιά του σπιτιού σου με αναμμένο το air condition και να μην κάνεις τίποτα. Έτσι, μία έρευνα από το Statista για τη χρήση του κλιματιστικού ανά τον κόσμο έχει πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα!

Βλέπεις, τα κλιματιστικά έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, αλλά και στα οικονομικά σου. Με τους ανθρώπους πολλές φορές να σκέφτονται για το αν θα το ανοίξουν ή όχι. Επίσης, άλλοι παρουσιάζουν διάφορα προβλήματα από την πολύ χρήση και τον κρύο αέρα που βγάζει! Οπότε, τα στατιστικά στοιχεία για τη χρήση του κλιματιστικού στις διάφορες χώρες του κόσμου, έχουν πολύ ενδιαφέρον!

Στην πρώτη θέση και στην κατηγορία των πολιτών που χρησιμοποιούν το κλιματιστικό για πολλές ώρες και, μάλιστα, σε χαμηλές θερμοκρασίες, ανήκουν οι ΗΠΑ! Σύμφωνα με το Statista οι Αμερικανοί έχουν συνηθίσει να έχουν αναμμένα τα κλιματιστικά παντού και συνέχεια. Μάλιστα, θα έχεις ακούσει από κάποιον που έχει ταξιδέψει στην Αμερική ότι χειμώνα- καλοκαίρι έχουν τα κλιματιστικά ανοιχτά για να κρατήσουν ζεστό ή κρύο αντίστοιχα το σπίτι τους, το μαγαζί τους, το γραφείο ή όποιον άλλο χώρο σκεφτείς!

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό στοιχείο της έρευνας αυτής είναι ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν καταναλώνει τόση ενέργεια, όση οι ΗΠΑ για την διατήρηση χαμηλών θερμοκρασιών σε εσωτερικούς χώρους. Φαντάσου πόσες ώρες αφήνουν ανοιχτά τα air conditions!

Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ το 2016 κατανάλωσαν 616 TWh, ενώ ή δεύτερη χώρα σε κατανάλωση είναι η Κίνα (450ΤWh). Η διαφορά στην κατανάλωσή τους είναι πάρα πολύ μεγάλη από ότι μπορείς να δεις! Ενώ, ακολουθεί η Ε.Ε. με περίπου 152TWh κατανάλωσης! Αρκετά πιο μικρό ποσοστό κατανάλωσης από τις δύο προηγούμενες χώρες!

Αξίζει να σημειωθεί πως το 1990 η παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας για τη διατήρηση χαμηλών θερμοκρασιών σε εσωτερικούς χώρους ήταν 608ΤWh και το 2016 έφτασε συνολικά τα 2.021ΤWh!

Δες το σχετικό γράφημα από το Statista!

Δες ακόμα: Φοιτητικό σπίτι: 5 κόλπα για να «επιβιώσεις» εάν δεν έχεις air- condition!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;