Σάκης Ρουβάς: Η συγκινητική του ανάρτηση για τον ένα χρόνο από την τραγωδία στο Μάτι!
Ο Σάκης Ρουβάς έκανε μία πολύ συγκινητική ανάρτηση στο Instagram για τον ένα χρόνο από την τραγωδία στο Μάτι!

Σήμερα, είναι ο ένας χρόνος από την μεγάλη τραγωδία στο Μάτι και οι μνήμες είναι ακόμη φρέσκες στο μυαλό μας. Η φωτιά που οδήγησε στο θάνατο 102 αθώων ανθρώπων είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο και ένα χρόνο μετά οι μνήμες είναι ακόμη έντονες. Κι έτσι, πολλοί γνωστοί και μη θέλησαν να κάνουν αναρτήσεις με τις δικές τους αναμνήσεις αλλά και ευχές. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Σάκης Ρουβάς.

Ο Σάκης Ρουβάς έκανε μία άκρως συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram θυμίζοντας σε όλους μας την μεγάλη τραγωδία και δίνοντας ελπίδα για το μέλλον:

“Δεν χωράει ο ανθρώπινος νους το μέγεθος της τραγωδίας που έχει συμβεί στον τόπο μας. Βλέπω την περιοχή που ζω συγκλονίζομαι και θρηνώ για τις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους.

Μια καταστροφή που δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ξεχάσουμε, όσο κι αν δεν αντέχουμε να δεχτούμε το μέγεθός της. Ένα χρόνο μετά και οι πληγές μένουν ανοιχτές. Για όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Για όσους είδαν να σβήνονται τα μέρη με τις πιο όμορφες αναμνήσεις τους και με αργούς ρυθμούς προσπαθούν να ξαναχτίσουν την καθημερινότητα που έχασαν. Για το περιβάλλον μας, που στερήθηκε ακόμα μια ανάσα πράσινου και κινδυνεύει να μην αναβιώσει από τα καμένα κλαδιά και τα ξερά χόρτα που ακόμα σχηματίζουν “βουνά” στις γειτονιές μας.

Κι ενώ οι μνήμες είναι ακόμα νωπές, και η οργή και ο πόνος παραμένουν στους ανθρώπους που ψάχνουν να ξαναβρούν την “κανονικότητα” τους, δεν μπορούμε παρά να αναζητούμε την ελπίδα πως μέσα από τις στάχτες θα φυτρώσει και πάλι η ζωή και το χαμόγελο. Ελπίδα πως μια τέτοια καταστροφή δεν θα επαναληφθεί και πως μέσα από την τραγικότητα της, πήραμε ακόμα ένα μάθημα.”

Δες το σχετικό απόσπασμα!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Μια καταστροφή που δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ξεχάσουμε, όσο κι αν δεν αντέχουμε να δεχτούμε το μέγεθός της. Ένα χρόνο μετά και οι πληγές μένουν ανοιχτές. Για όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Για όσους είδαν να σβήνονται τα μέρη με τις πιο όμορφες αναμνήσεις τους και με αργούς ρυθμούς προσπαθούν να ξαναχτίσουν την καθημερινότητα που έχασαν. Για το περιβάλλον μας, που στερήθηκε ακόμα μια ανάσα πράσινου και κινδυνεύει να μην αναβιώσει από τα καμένα κλαδιά και τα ξερά χόρτα που ακόμα σχηματίζουν “βουνά” στις γειτονιές μας. Κι ενώ οι μνήμες είναι ακόμα νωπές, και η οργή και ο πόνος παραμένουν στους ανθρώπους που ψάχνουν να ξαναβρούν την “κανονικότητα” τους, δεν μπορούμε παρά να αναζητούμε την ελπίδα πως μέσα από τις στάχτες θα φυτρώσει και πάλι η ζωή και το χαμόγελο. Ελπίδα πως μια τέτοια καταστροφή δεν θα επαναληφθεί και πως μέσα από την τραγικότητά της, πήραμε ακόμα ένα μάθημα.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sakis Rouvas (@sakisrouvas) στις

Δες επίσης: Σε εξέλιξη το μνημόσυνο για τα 102 θύματα στο Μάτι, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;