Σε εξέλιξη το μνημόσυνο για τα 102 θύματα στο Μάτι, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη
Το μνημόσυνο για τους 102 νεκρούς της περσινής τραγωδίας πραγματοποιείται σήμερα, παρουσία του πρωθυπουργού

Από σήμερα το πρωί βρίσκεται στο Μάτι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου τελείται το μνημόσυνο για τους 102 νεκρούς της φονικής τραγωδίας, που συνέβη ακριβώς ένα χρόνο πριν.

Το μνημόσυνο έγινε στις 9:30 το πρωί στον ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Χθες, Δευτέρα 22 Ιουλίου, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στη Βουλή μία σειρά ρυθμίσεων με σκοπό την ανακούφιση των πληγέντων από την πυρκαγιά του καλοκαιριού του 2018 και την αποκατάσταση των σοβαρών προβλημάτων που εξακολουθούν να υφίστανται, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Οι άμεσες παρεμβάσεις του πρωθυπουργού για το Μάτι αφορούν το ξεμπλοκάρισμα 31 εκατ. ευρώ για τους εγκαυματίες και τους πυρόπληκτους, τα οποία λιμνάζουν εδώ και 1 χρόνο στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής, ενώ θα καθαριστεί το οικόπεδο στο Νέο Βουτζά, στο οποίο συγκεντρώθηκε και παραμένει από πέρυσι τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης.

Επίσης, με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αμέσως μετά την χθεσινή ψηφοφορία, περιέρχεται στην Κεντρική Διοίκηση η δυνατότητα παρέμβασης σε συνθήκες φυσικών καταστροφών, πράγμα που θα επιτρέψει με γρήγορες κινήσεις να αξιοποιηθούν τα χρήματα του Ειδικού Λογαριασμού. Με πρώτη τον άμεσο καθαρισμό του οικοπέδου στο οποίο έχει συγκεντρωθεί τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης.

Στην ίδια πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, συγκροτείται φορέας, μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, στην οποία και συμμετέχουν με εκπροσώπους τους: οι εθελοντές της τοπικής κοινωνίας, το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Γενικό Λογιστήριο, η Τράπεζα της Ελλάδος, το Τεχνικό Επιμελητήριο, τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών, και η Γ. Γ. της Κυβέρνησης. Αποστολή του νέου φορέα είναι η κατάρτιση ενός σχεδίου δράσης για την αποκατάσταση του Ματιού, του Νέου Βουτζά και της Κινέτας.

Όσο για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για 5 χρόνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής: «Οι συμπολίτες μας με βαριά εγκαύματα θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα φάρμακα, σε θεραπεία, αλλά και σε κάθε άλλη ιατρική παροχή».

Δες ακόμα: Φωτιά στο Μάτι: Το πριν και το μετά μέσα από ένα βίντεο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;