Ένα ελληνικό νησί βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα νησιά της Ευρώπης για το 2019!
Η λίστα του περιοδικού Travel and Leisure με τα καλύτερα νησιά της Ευρώπης για το 2019 περιλαμβάνει και αρκετά ελληνικά!

Το γνωστό ταξιδιωτικό περιοδικό Travel and Leisure εξέδωσε τη λίστα με τα καλύτερα νησιά της Ευρώπης για το 2019 και μέσα στη λίστα υπάρχουν και αρκετά ελληνικά νησιά. Μάλιστα, στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Μήλος!

Η Μήλος ψηφίστηκε ως το καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2019 και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους! Οι αναγνώστες του κορυφαίου αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού Travel and Leisure κλήθηκαν να αξιολογήσουν αερομεταφορείς, αεροδρόμια, εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων, πόλεις, εταιρίες κρουαζιέρας, προορισμούς σπα, ξενοδοχεία, ξενοδοχειακά brand, νησιά, τουρ οπερέιτορ και προγράμματα σαφάρι βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων. Τα κριτήρια αυτά, για τις κατηγορίες των βραβείων στις οποίες έχει παρουσία η Ελλάδα, ως προς τα νησιά είναι:

  • Φυσικές ατραξιόν και παραλίες,
  • δραστηριότητες και αξιοθέατα,
  • εστιατόρια και φαγητό,
  • άνθρωποι και φιλοξενία,
  • αν άξιζε τα λεφτά που σπατάλησαν

Για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων, πραγματοποιήθηκε έρευνα ανάμεσα στους αναγνώστες από τους συντάκτες του περιοδικού σε συνεργασία με την εταιρία ερευνών M&RR την περίοδο από τις 5 Νοεμβρίου του 2018 έως τις 4 Μαρτίου του 2019.

Στη λίστα αυτή, όμως, υπάρχουν και άλλα ελληνικά νησιά μέσα στην κορυφαία πεντάδα. Αυτά είναι η Κρήτη στη 2η θέση, η Πάρος στην 4η θέση και η Σαντορίνη στην 5η θέση.

Η ιστοσελίδα του γνωστού ταξιδιωτικού περιοδικού επισημαίνει ότι η Ελλάδα κυριαρχεί στην κατηγορία αυτή, ενώ, για τη Μήλο αναφέρει:

“Είναι γνωστή ως ο τόπος όπου ανακαλύφθηκε το περίφημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου. Όμως οι επισκέπτες εξακολουθούν να βρίσκουν τους δικούς τους θησαυρούς.

Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, πεζοπορήστε τους ηφαιστειακούς κρατήρες, περιπλανηθείτε στα μνημεία ή χαλαρώστε στις καλυμμένες με λευκή άμμο παραλίες με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά. Ακόμη και ο μεγαλύτερος οικισμός, ο Αδάμαντας, που διαθέτει δύο μουσεία και πολλά boutique hotels, παραμένει σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένος από τα πλήθη που κατακλύζουν άλλα ελληνικά νησιά.

Και, όπως επεσήμανε ένας λάτρης του νησιού παραμένει πολύ προσιτό”

Επιπλέον, τα τέσσερα αυτά ελληνικά νησιά περιλαμβάνονται και στη λίστα με τα δημοφιλέστερα παγκοσμίως (Best Islands in the World). Εκεί, η Μήλος καταλαμβάνει την 4η θέση, η Κρήτη την 7η θέση, η Πάρος την 11η θέση και η Σαντορίνη την 14η θέση.

Όσον αφορά τη λίστα με τα καλύτερα νησιά της Ευρώπης για το 2019, τη λίστα συμπληρώνουν τα εξής νησιά, Ορκνεϊ της Σκωτίας, η Μάλτα, η Μαγιόρκα, η Ισχία της Ιταλίας, οι Αιόλιδες νήσοι της Ιταλίας, η Σαρδηνία, το νησί Μαδέιρα, η Σικελία και οι Αζόρες νήσοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 16 Ιουλίου στη Νέα Υόρκη. Το βραβείο για τη Μήλο θα παραλάβει η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ ΗΠΑ Μαρία Κριθαριώτη.

Δες ακόμα: Τα καλύτερα οργανωμένα κάμπινγκ στην Ελλάδα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;