Επίδομα παιδιού Α21: Ξεκινά η πληρωμή της τρίτης δόσης από τον ΟΠΕΚΑ

Από neolaia.gr Team 24 Ιουλίου 2019

Επίδομα παιδιού Α21: Δείτε αναλυτικά!

Πλησιάζουν οι μέρες πληρωμής των περισσότερων επιδομάτων, μεταξύ των οποίων, είναι βέβαια και το επίδομα παιδιού Α21, η τρίτη δόση του οποίου αναμένεται να καταβληθεί αυτές τις μέρες.

Συγκεκριμένα, η τρίτη δόση του επιδόματος παιδιού Α21, θα πληρωθεί αύριο, 25 Ιουλίου 2019, όπου αναμένεται να καταβληθούν τα χρήματα σε περίπου 680.000 δικαιούχους της τρίτης διμηνιαίας δόσης του επιδόματος παιδιού Α21, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ.

Το Επίδομα παιδιού θα έχει πληρωθεί έως αύριο, Πέμπτη 25 Ιουλίου, σε όλους όσους υπέβαλλαν φέτος την αίτηση Α21, έχει εκκαθαριστεί η φετινή τους φορολογική δήλωση και δικαιούνται το επίδομα με βάση το εισόδημα του 2018, το οποίο δήλωσαν στο φετινό Ε1. Η καταβολή πραγματοποιείται μετά τους αναγκαίους συμψηφισμούς και επανυπολογισμούς του δικαιούμενου επιδόματος, σύμφωνα με το εκκαθαρισμένο εισόδημα του 2018, οι οποίοι έγιναν αυτόματα.

Συνολικά, θα καταβληθούν 176,34 εκ. ευρώ σε 681.372 δικαιούχους.

Επισημαίνεται το εξής:

Οι δικαιούχοι μπορούν να πληροφορούνται από την πλατφόρμα Α21 με τους κλειδάριθμους του Taxisnet για το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης για το Επίδομα παιδιού, αλλά για λόγους προσωπικών δεδομένων, τέτοιες πληροφορίες δε γίνεται να δίνονται από την υπηρεσία (τηλεφωνικώς ή με άλλο τρόπο).

***Σημείωση: Σε όσους και όσες η αίτηση γράφει «υποβληθείσα» είναι γιατί, ως την τακτική επόμενη πληρωμή, βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι η αίτησή σας δεν έχει εκκαθαριστεί, πιθανόν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη φορολογική δήλωση ή με κάποιο από τα δικαιολογητικά.

Το επίδομα δεν είναι ακατάσχετο, παρά μόνο αν έχετε ορίσει ως ακατάσχετο το ποσό των 1.200 ευρώ στον λογαριασμό πίστωσής του. Αν ο λογαριασμός έχει συνδικαιούχους, τότε θα πρέπει και οι συνδικαιούχοι να ορίσουν τον λογαριασμό αυτόν ως ακατάσχετο.

Σε περίπτωση που έχει προστεθεί νέο μέλος στην οικογένεια (γέννηση παιδιού, για παράδειγμα), η διαδικασία είναι η εξής:

Αρχικά βγαίνει ΑΜΚΑ, μετά αν υπάρχει ενεργή αίτηση συμπληρώνεται με το νέο μέλος, εγκρίνεται από τον ΟΠΕΚΑ και καταβάλλονται οι δόσεις, αναλογικά.

Δες ακόμα: ΕΕΤΑΑ – Παιδικοί σταθμοί: Βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486