O Nick Cave απαντά σε ομοφοβικό σχόλιο θαυμαστή μέσω (αποστομωτικής) επιστολής
«Δεν πιστεύω ότι η ανωνυμία σου σε προστατεύει - έχω την αίσθηση ότι υπάρχουν ψυχικά μονοπάτια που μας συνδέουν όλους και η αρνητικότητα που δημιουργούμε βρίσκει τον δρόμο της πίσω σε μας»

Ο αγαπημένος ex-Grinderman και φρόντμαν των Bad Seeds, Nick Cave, διατηρεί το Red Hand Files, ένα ιντερνετικό φόρουμ, στο οποίο κάνει διαλόγους και ανταλλάσσει απόψεις με τους θαυμαστές του.

Κατά καιρούς, μάλιστα, ο Nick Cave έχει δώσει εκτενείς απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα που υποβάλλουν οι οπαδοί του στο Red Hand Files, όμως, ένα πρόσφατο σχόλιο φαίνεται να τράβηξε όλη του την προσοχή.

Στο φόρουμ του, λοιπόν, ο 61χρονος ρομαντικός ροκάς βρήκε χώρο και χρόνο να απαντήσει στην ομοφοβική μ@@@ ενός ανώνυμου οπαδού του, με τον πιο αποστομωτικό τρόπο που θα μπορούσε.

Ένας Αμερικανός με την υπογραφή “George”, απεύθυνε στον Nick Cave το εξής ερώτημα:

«Δεν βαριέσαι ποτέ με όλες αυτές τις δήθεν χοντρές λεσβίες που τους αρέσει η μουσική σου; Προσωπικά μου αρέσει πολύ η μουσική σου, αλλά βρίσκω ανυπόφορους πολλούς από τους οπαδούς σου. Απλά αναρωτιέμαι αν έχεις κι εσύ την ίδια άποψη».

(“Do you ever get tired of all the pretentious fat lesbians who enjoy your music? Personally I enjoy a lot of your music, but I find most of your fans insufferable. I’m just wondering if you’re on the same page.”)

Απαντώντας εκτενώς στη χυδαία χοντράδα του οπαδού του, ο Nick Cave του έγραψε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ο Ιησούς είχε πει στον σταυρό, ‘Κύριε συγχώρεσέ τους γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν’. Έχω την εντύπωση George ότι ο Ιησούς απευθυνόταν κατευθείαν σε σένα… Πριν από μερικές εβδομάδες, απαντώντας ένα άλλο ερώτημα, είχα υπερασπιστεί το δικαίωμα των ανθρώπων να λένε ό,τι θέλουν. Είχα υπερασπιστεί ακόμα και το δικαίωμά τους να προσβάλλουν. Εν ολίγοις, είχα υπερασπιστεί την έννοια του ελεύθερου λόγου, η οποία μου φαίνεται ότι στις μέρες μας έχει πέσει σε δυσμένεια…»

«Η ιδέα της ελεύθερης έκφρασης μοιάζει να αποτελεί πλέον μοχλό διχασμού σε σημείο που κάποιος, ο οποίος την υπερασπίζεται, να συνδέεται (εντελώς περιέργως κατά τη γνώμη μου) πλέον με την άκρα δεξιά. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύω ότι ακόμα κι αν έχουμε το δικαίωμα να λέμε ό,τι μας αρέσει, υπάρχουν επιπτώσεις γι’ αυτά που λέμε».

«Σύμφωνα με τις αρχές της ελευθερίας του λόγου, George, σου έδωσα μια πλατφόρμα να πεις αυτό που ήθελες. Νομίζω πάντως – απλή υπόθεση κάνω – ότι το 99% των ανθρώπων που διάβασαν το ερώτημά σου, πιστεύουν ότι είσαι κάπως μαλάκας. Μπορεί να κάνω και λάθος. Μπορεί να είναι και περισσότεροι. Θα μου πεις ίσως: ‘Και τι έγινε; Κανείς δεν ξέρει ποιος είμαι, οπότε ποιος θα με πειράξει;’ Λάθος».

«Δεν πιστεύω ότι η ανωνυμία σου σε προστατεύει, όπως δεν προστατεύει κανένα από τα troll μίσους που περιφέρονται στα social media. Έχω την αίσθηση ότι υπάρχουν ψυχικά μονοπάτια που μας συνδέουν όλους και η αρνητικότητα που δημιουργούμε βρίσκει τον δρόμο της πίσω σε μας». «Η ευκαιρία να συμπεριφερόμαστε καλύτερα μας δίνεται συνεχώς όπως και η δυνατότητα το επόμενο πράγμα που θα κάνουμε να είναι το καλύτερο και όχι το χειρότερο και το πιο καταστροφικό».

Και καταλήγει, λέγοντας:

«Στην προκειμένη περίπτωση, George, δεν είναι πολύ αργά ούτε για σένα. Αν κλείσεις τα μάτια σου απολογηθείς στους θαυμαστές μου εδώ, ίσως – ποιος ξέρει; – όλη αυτή η αρνητική προσοχή που επιδιώκεις, να αρχίσει να διαλύεται. Πιστεύω ότι οι οπαδοί μου είναι αρκούντως έξυπνοι, αλλά και επιεικείς, ώστε να κατανοούν ότι τα λόγια σου φτάνουν μόνο μέχρι τα όρια της ατομικής εξέλιξης που θα επιτρέψεις στον εαυτό σου».

“Με αγάπη, Νικ”

Το original post εδώ.

Δες ακόμα: Το YouTube Music είναι από σήμερα διαθέσιμο (και) στην Ελλάδα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
ΤΕΛ
101 - 88
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;