Facebook: Διαγραφή χιλιάδων λογαριασμών και χρηστών
Τη μαζική κατάργηση λογαριασμών στη Ρωσία, στην Ουκρανία, στην Ταϊλάνδη και στην Ονδούρα ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία Facebook

Τη μαζική διαγραφή λογαριασμών και χρηστών στη Ρωσία, στην Ουκρανία, στην Ταϊλάνδη και στην Ονδούρα ανακοίνωσε σήμερα η Facebook, καταφεύγοντας σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση «συντονισμένης μη γνήσιας συμπεριφοράς».

Το Facebook διευκρίνισε ότι προχώρησε στο κλείσιμο σελίδων, ομάδων και λογαριασμών, όχι εξαιτίας του περιεχομένου που αυτοί έχουν αναρτήσει, αλλά βάσει της συμπεριφοράς τους.

Η εταιρεία Facebook Inc έχει λάβει αυστηρά μέτρα για την καταστολή τέτοιων λογαριασμών παγκοσμίως, μετά τις έντονες επικρίσεις που δέχθηκε ότι δεν ανέπτυξε τα κατάλληλα εργαλεία για να καταπολεμήσει εξτρεμιστικό περιεχόμενο και τις προπαγανδιστικές επιχειρήσεις, μέσω του ιστοτόπου της.

Όπως υπογραμμίζει ο Ναθάνιελ Γκλέιτσερ, επικεφαλής πολιτικής κυβερνοασφάλειας της εταιρείας, σε ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε στο Reuters:

«Σε καθεμία από αυτές τις περιπτώσεις, αυτοί που κρύβονταν πίσω από τη δραστηριότητα αυτήν ήταν συντονισμένοι μεταξύ τους και χρησιμοποιούσαν πλαστούς λογαριασμούς για να παρουσιάσουν μια παραπλανητική εικόνα για τους εαυτούς τους»

«Δε θέλουμε να χρησιμοποιούνται οι υπηρεσίες μας για να χειραγωγούνται άνθρωποι».

Δες ακόμα: Facebook: Θα καταβάλει πρόστιμο- ρεκόρ για παραβιάσεις περί προσωπικών δεδομένων!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;