Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2019: Μάθε αναλυτικά πώς θα κάνεις την αίτησή σου!

Από neolaia.gr Team 25 Ιουλίου 2019

Δες αναλυτικά πώς θα κάνεις την αίτησή σου για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2019!

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι άνοιξε και πάλι η πλατφόρμα για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2019 για το χρονικό διάστημα από την Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 έως και την Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019. Οπότε, έχεις μία δεύτερη ευκαιρία να συμπληρώσει την ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ!

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://stegastiko.minedu.gov.gr/

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2019 είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα:

  • να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
  • να είναι κάτοχος ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ
  • και να είναι κάτοχος Α.Φ.Μ.

Η υπηκοότητα συνδέεται μόνο με το πρόσωπο του φοιτητή και όχι με των γονέων ή κηδεμόνων αυτού.

Πριν προχωρήσετε σε δημιουργία αίτησης για το Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, θα πρέπει πρώτα να έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2018. Σε αντίθετη περίπτωση η αίτησή σας θα απορριφθεί αυτόματα με την υποβολή της.

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης αυτής:

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή ο δικαιούχος (γονέας ή φοιτητής) θα χρησιμοποιήσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password), που του χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet. Η εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης επέχει θέση δήλωσης συναίνεσης διασταύρωσης των στοιχείων του.

Ο αιτών συμπληρώνει υποχρεωτικά στα αντίστοιχα πεδία της αίτησης τα ακόλουθα στοιχεία:

  1. τον αριθμό της ακαδημαϊκής ταυτότητας του φοιτητή
  2. τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του ιδίου, του/της συζύγου και του φοιτητή εάν δικαιούχος είναι ο γονέας ή μόνο το Α.Φ.Μ. του ιδίου στην περίπτωση που δικαιούχος είναι ο φοιτητής (σύμφωνα με το άρθρο 2 ΚΥΑ)
  3. τον αριθμό του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου
  4. τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού (ΙΒΑΝ)

Δες επίσης: Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2019: Σήμερα ανοίγει ξανά η πλατφόρμα!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486