Επτά κομμάτια του Joji που θα ακούμε μέχρι να σβήσει ο ήλιος
Joji, αν μας ακούς έλα στην Αθήνα για ένα λάιβ βρε αγόρι μου.

Τον λένε Joji, Filthy Frank, Pink Guy, είναι 26 χρονών, με καταγωγή από την Oσάκα της Ιαπωνίας και την Αυστραλία και ζει χρόνια στο Μπρούκλιν. Είναι λίγο μουσικός, λίγο youtuber, λίγο stand up/σουρεάλ comedian, γράφει στίχους μόνος, ηχογραφεί με φίλους και μας ζαλίζει τον έρωτα με τα πολυσύμπαντα κι άλλες geek ιστορίες αγάπης.

Aν τον έχεις πετύχει πουθενά, το πιθανότερο είναι ότι δεν κέρδισε τη συμπάθεια και την εκτίμησή σου με την πρώτη και δε θα σε κατηγορήσει κανείς. Ίσως σου φάνηκε τρελά ερειστικός και αντιδραστικός, ότι έχει μια γνώμη για όλα, ακόμα και γι’ αυτά που ενδεχομένως δε γνωρίζει. Τυπικό χαρακτηριστικό κυνικού μιλένιαλ.

Παρακολουθώντας τον, όμως, ανακαλύπτεις μια βαθιά κρυμμένη ευαισθησία κι ένα αναπάντεχο καλλιτεχνικό ταμπεραμέντο. Μιλάμε για πολύ βάθος, βέβαια. Θέλει σκάψιμο και να ακούσεις τα “σοβαρά” του κομμάτια αρκετές φορές.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

TOMORROW at MIDNIGHT worldwide ??? Elon finally gave me the internship

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JOJI (@sushitrash) στις

Ο μουσικός Joji, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι George Miller και δεν παίζει και ποτέ να τον ακούσεις να το λέει, έχει φιλοτεχνήσει, κατά καιρούς, διάφορες εκδοχές του εαυτού του:

Ως youtuber, είναι κυρίως γνωστός με το όνομα Filthy Frank:

Ο Filthy Frank είναι αυτή η σαρκαστική νευρωτική φιγούρα, εξοργισμένη με όλους και όλα, με την πιο τεχνηέντως τραχεία ενοχλητική φωνή (άκου τον και θα απορήσεις πώς δεν έχει αποκτήσει ζημιά το λαρύγγι του), που τα λέει χύμα και άπαξ και ξεκινήσει, δε τον σταματάει κανείς: Κράζει βίγκαν και αντιβίγκαν, τύπους ανθρώπων στο ίντερνετ και ό,τι άλλο μπορεί να προκαλεί εκνευρισμό σε έναν edgy τύπο της γενιάς του που ζει στην Αμερική το 2019.

O Pink Guy 

Ο Pink Guy είναι ένα απόκοσμο πλάσμα σε ολόσωμη ροζ στολή που τρέχει πάνω στην κάμερα και κάνει τούμπες στα παρτέρια. Το απόλυτο καφριλίκι. Η επιτομή του οdd και αντιδραστικού, παντός ενοχλημένου τύπου, που αφιερώνει το κομμάτι του σε όσους ανθρώπους γνωρίζει, παρακαλώντας τους να τον αφήσουν ήσυχο.

“Dedicated to everyone i know. Leave me alone”

Για την ιστορία, ο Pink Guy και η παρέα του βρίσκονται πίσω από το viral challenge του “harlem shake”, που έσκασε για πρώτη φορά το 2012 και προκάλεσε μαζική παράνοια στο διαδίκτυο, θα θυμάσαι φαντάζομαι!

Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα…

Πώς μια κάζουαλ καφρίλα της παρέας του εξαπλώθηκε σε όλο το ίντερνετ από την επόμενη κιόλας μέρα, ακόμα κι ο ίδιος ο απορεί, όπως αποκαλύπτει σε μια διαφορετική συνέντευξη, τρώγοντας chicken wings με καυτερές σος.

O Pink Guy, η απόλυτη ενσάρκωση του meme με τις πιο περίεργες γκριμάτσες, ένα σουρρεαλιστικό πλάσμα που μοιάζει με alien, o Filthy Frank, από την άλλη, ένας αντι-vlogger κωμικός, extreme performer που πετάει κρύα κι ενοχλητικά αστεία. Και οι δύο χαρακτήρες, Pink Guy και Filthy Frank, είναι δύο bizzare μιλένιαλς που, όταν τα βάζουν με τον κόσμο, το κράξιμο και η καφρίλα δε γνωρίζουν όρια.

Ο Joji, όμως, δεν ταιριάζει καθόλου σ’ αυτή την περιγραφή.

Ακούγοντας τα tracks του, δεν μπορεί να μη διακρίνεις μια πιο ευγενική διάθεση, που συνδυάζει στιχουργικά υπαρξιακές και ρομαντικές ευαισθησίες, που βλέπει κουκκίδες αισιοδοξίας σε ένα αχανές σύμπαν που διαστέλλεται και διαστέλλεται με αυξανόμενο ρυθμό, αφήνοντας πίσω του μια απευλευθερωτική αίσθηση ματαιότητας και κάνοντας τόσους νέους (και όχι μόνο) στον πλανήτη, να θεωρούν τα σύγχρονα μικροδράματα (πολιτικά και μη) εντελώς απαρχαιωμένα, τετριμμένα, μάταια και στερημένα κάθε νοήματος. Είναι από τους καλλιτέχνες που μπορούν και μετατρέπουν τον νεανικό τους πεσιμισμό σε πολιτιστικό προϊόν, παρατείνοντας τη νεότητα και κάνοντάς την lifestyle.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

thinkin bout hurricane chris. what u thinkin bout

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JOJI (@sushitrash) στις

Ο Joji, λοιπόν, αυτή η λίγο πιο ώριμη μορφή της περσόνας του, ξεκίνησε να ασχολείται με την πιο “σοβαρή” πλευρά της μουσικής (αφού έγραφε “ασόβαρη” μουσική για χρόνια) και το 2015 κυκλοφορεί με ψευδώνυμο δύο κομμάτια στο youtube (“Thom” και “You Suck Charlie”). Πολύ γρήγορα διέρρευσε ότι ο χρήστης πίσω από το account ήταν ο Joji, πράγμα που τον οδηγεί τον Ιανουάριο του 2016 να ανακοινώσει επισήμως στο Instagram ότι ετοιμάζει το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο Chloe Burbank: Volume 1, ενώ στην ίδια δημοσίευση λινκάρει και τον λογαριασμό του στο Soundcloud.

To 2017, κυκλοφορεί το In Tongues (EP) μη περιμένοντας με τίποτα ότι θα βρεθεί στο νούμερο 8 του iTunes Sales Chart και στο νούμερο 2 του Apple Music streaming chart. Τελικά, ναι, με τον καιρό το κοινό αγκάλιασε τη νέα του μουσική στροφή και περσόνα που δε θυμίζει σε τίποτα Pink Guy, Filthy Frank ή όποιο alias κατά καιρό υιοθετούσε.

Toν Οκτώβριο του 2017, ο Joji κυκλοφορεί στο Spotify και το iTunes το πρώτο single του άλμπουμ In Tongues, με τίτλο “Will He”, ενώ τον Μάιο του επόμενου έτους βγάζει το “Yeah Right”, το πρώτο του κομμάτι στα Billboard chart και 23ο στην κατηγορία Billboard R&B Songs chart.

Η ιστορία του George Miller είναι μια ιστορία δημιουργικότητας και σταδιακής εξέλιξης, με τον ίδιο να μετατρέπεται από δημοφιλέστατο κωμικό του Youtube σε μουσικό που μετρά περισσότερα από 9 εκατομμύρια ακροατές στο Spotify. Σε συνέντευξή του στο Billboard, ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία της συνεχούς εξέλιξης της καριέρας του.

“Δεν έχει σημασία πόσο. Θέλω μόνο να συνεχίσω να εξελίσσομαι” […] “Μου αρέσει να δημιουργώ πράγματα, δεν έχει σημασία ποιο είναι το μέσο”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης και -στην προσπάθεια να αποκηρύξει την αντισυμβατική κωμική ταυτότητα, με την οποία τον έχουν μάθει και αγαπήσει οι φαν του-  εξηγεί ότι ο Joji δεν είναι κάποιος περφόρματιβ χαρακτήρας σαν αυτούς που τον έκαναν ευρέως γνωστό στο youtube και meme icon (Pink Guy, Filthy Frank), αλλά ο πραγματικός του εαυτός. (“Joji” isn’t a character like Filthy Frank and Pink Guy. “I guess that’s the difference,” […] “Joji’s just me.”)

Η μουσική του αποτελεί μια μείξη trip hop, lo-fi και ψιλο-dark R&B, ενώ ο ίδιος παίζει πλήκτρα και γιουκαλίλι.

Ο Joji συνηθίζει να αποκαλεί τα κομμάτια του “ρομαντικά σκουπίδια”. Μακάρι να ‘ξερε πόσο αγαπάμε τα “σκουπίδια” του και να ερχόταν για ένα live εδώ στο Ελλάδα.

Sanctuary

(Γιατί πόσο να αντέξεις τη βαρεμάρα της μοναξιάς στο διάστημα;)

SLOW DANCING IN THE DARK

Midsummer Madness

Demons

TEST DRIVE

Δες ακόμα: «Do That»: Μόλις έσκασε το νέο βίντεο του Moose με τον Kareem Kalokoh

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1