Με την απολογία του Αριστοτέλη Χρυσαφίτη ολοκληρώνεται η Δίκη της Χρυσής Αυγής
Ο τελευταίος κατηγορούμενος στη Δίκη Χρυσής Αυγής, Αριστοτέλης Χρυσαφίτης, αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ολοκληρώνεται σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουλίου, η δίκη της Χρυσής Αυγής, με την απολογία του τελευταίου κατηγορούμενου, Αριστοτέλη Χρυσαφίτη, στην υπόθεση δολοφονίας του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα.

Ο Αριστοτέλης Χρυσαφίτης είναι ο 18ος και τελευταίος στη λίστα κατηγορουμένων, για το αποτρόπαιο έγκλημα που διαπράχτηκε τον Σεπτέμβρη του 2013, σε βάρος του 34χρονου τότε μουσικού και αντιρατσιστή.

Ο τελευταίος κατηγορούμενος, λοιπόν, αρνήθηκε στη σημερινή του απολογία, ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία, ενώ αυτό που προκάλεσε αίσθηση στο δικαστήριο, ήταν όταν είπε πως 1 ώρα μετά το έγκλημα, είχε μιλήσει με τον Γιώργο Πατέλη για τα τρόφιμα που επρόκειτο να μοιράσουν την επομένη μέρα το πρωί.

Ο Χρυσαφίτης κλήθηκε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου να αιτιολογήσει τα δεκάδες τηλεφωνήματα που είχε με συγκατηγορουμένους του το βράδυ της ανθρωποκτονίας, τα οποία τηλεφωνήματα απέδωσε στο επιχείρημα ότι είναι «κοινωνικό άτομο», ενώ τέλος ανέφερε πως σε όλες αυτές τις συνομιλίες που είχε εκείνο το βράδυ, τα θέματα που συζητήθηκαν δεν είχε σχέση με το συμβάν της δολοφονίας Φύσσα.

Σύμφωνα με ισχυρισμούς του, το επίμαχο βράδυ βρισκόταν σε μια γιορτή και αργότερα πήγε σε ένα φιλικό σπίτι στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Το δικαστήριο έδωσε σήμερα ιδιαίτερη έμφαση στο τηλεφώνημα που έκανε ο κατηγορούμενος στις 00:53 – δηλαδή περίπου μία ώρα μετά τη δολοφονία- μέσω τρίτου κινητού τηλεφώνου και όχι του δικού του, προς τον πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη.

Ο κατηγορούμενος απάντησε στο εξής, λέγοντας ότι ο λόγος που μίλησαν στο τηλέφωνο ήταν κάποια τρόφιμα που ήθελε να παραλάβει από τον πυρηνάρχη την επόμενη ημέρα…

Πρόεδρος: Λέτε ότι λίγο πριν τη μία μιλάτε με τον Πατέλη για τα τρόφιμα. Σήκωσε το τηλέφωνο;

Κατηγορούμενος: Ναι. Απάντησε ο ίδιος…

Πρόεδρος: Έχουμε ακούσει ότι κάποια στιγμή ο Πατέλης δεν σήκωνε το τηλέφωνο, ότι έβγαινε η γυναίκα του και τον απέτρεπε να μιλήσει εκείνος. Μου κάνει εντύπωση να κάθεται ο Πατέλης να συζητάει με εσάς για τα τρόφιμα. Νομίζω ότι είναι μείζον. Έχει μάθει για το μαχαίρωμα του Ρουπακιά και κάθεται και συζητάει με εσάς από πού θα πάρετε τα τρόφιμα;

Κατηγορούμενος: Δεν το γνωρίζω…

Πρόεδρος: Δεν μπορείτε να το απαντήσετε. Δεν σας είπε κάτι; Δεν ήταν ταραγμένος;

Κατηγορούμενος: Όχι, δεν κατάλαβα κάτι…

Πρόεδρος: Και οι επαναλαμβανόμενες κλήσεις είναι κάπως…

Κατηγορούμενος: Το καταλαβαίνω. Εγώ μίλαγα απλά στο τηλέφωνο… βρέθηκα από τα θρανία του σχολείου σε ένα κελί φυλακής. Ζήτησα άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προσπάθησα να δείξω ότι δεν πείραξα κανέναν, έχω καθαρό ποινικό μητρώο.

Πρόεδρος: Στον Τσορβά μιλήσατε;

Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι…

Εισαγγελέας: Την ώρα που μιλάτε με τον Τσορβά, εκείνος δήλωσε στην απολογία του ότι είναι στο σημείο των επεισοδίων…

Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι…

Πρόεδρος: Αν ξαναμετρήσουμε τις κλήσεις, είναι πολλές… Τι ήθελαν μέσα στη νύχτα όλα αυτά τα τηλεφωνήματα;

Κατηγορούμενος: Εγώ ξέρω ότι διασκέδαζα και βρέθηκα ξαφνικά στη φυλακή. Χωρίς να έχω σκοτώσει κανέναν, καταστράφηκε η ζωή μου, οι σπουδές μου. Έχω ένα νεογέννητο μωρό και θέλω να το μεγαλώσω. Δεν έχω πειράξει κανέναν άνθρωπο.

Σύμφωνα με τον Χρυσαφίτη, επειδή η υπόθεση έλαβε πολιτικό χαρακτήρα και διαστάσεις, είναι ο λόγος που προφυλακίστηκαν ο ίδιος και άλλοι συγκατηγορούμενοι του, οι οποίοι, με βάση τα λεγόμενά του δεν είναι παρά «άνθρωποι οικογενειάρχες με αρχές, τίμιοι, καλοί άνθρωποι»….(!)

Αναφερόμενος στον Γιώργο Ρουπακιά, τον φερόμενο δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, ο Χρυσαφίτης ανέφερε πως δεν τον γνώριζε καλά και δεν του είχε περάσει ποτέ από το μυαλό να κάνει κάτι τέτοιο, λέγοντας ότι: «Έπεσα από τα σύννεφα. Δεν το περίμενα»..

Το δικαστήριο αναμένεται να συνεδριάσει ξανά τον Σεπτέμβριο του 2019 για να προχωρήσει με τις απολογίες για την επίθεση που έγινε στους Αιγύπτιους ψαράδες τον Ιούνιο του 2012.

Με πληροφορίες από dikaiologitika.gr

Δες ακόμα: Δίκη Χρυσής Αυγής: Επιμένει ο Νικόλαος Τσόρβας ότι δεν είδε συνοδηγό στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
0'
14 - 17
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;