Πανελλήνιες: Θα παραμείνει για τουλάχιστον δύο χρόνια το υπάρχον σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια!

Από neolaia.gr Team 26 Ιουλίου 2019

Η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη μίλησε για τις Πανελλήνιες και το υπάρχον σύστημα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια σε συνέντευξή της!

Η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 και έκανε λόγω για το σύστημα για τις Πανελλήνιες και τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν. Από τις δηλώσεις φάνηκε ότι το Υπουργείο Παιδείας σε μία προσπάθεια να μην δημιουργήσει πανικό στους μαθητές θα διατηρήσει για τα επόμενα 2 χρόνια το υπάρχον σύστημα!

Συγκεκριμένα, η κυριά Ζαχαράκη δήλωσε τα εξής:

«Δεν μπορούμε να δημιουργούμε πανικό στα παιδιά. Θα γίνουν βελτιώσεις αρχικά στην ύλη. Για την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής μπορεί να εφαρμοστεί και νωρίτερα, θα το δούμε.»

Οπότε, το σύστημα των Πανελληνίων φαίνεται να μην έχει αλλαγές για τα επόμενα 2 χρόνια, τουλάχιστον!

Η Σοφία Ζαχαράκη μίλησε και για την αξιολόγηση και θα το πώς θα διαμορφωθεί η όλη διαδικασία. Μάλιστα, είπε ότι δεν πρόκειται για τιμωρία. Συγκεκριμένα, δήλωσε τα εξής:

«Θα ξεκινήσουμε στο επίπεδο της σχολικής μονάδας και θα διευκρινίσουμε μέσω νομοθεσίας που θα φέρουμε τι σημαίνει αξιολόγηση.

Την αξιολόγηση δεν τη συνδέουμε με κανενός είδους τιμωρία αλλά να εντοπιστούν αδυναμίες στη σχολική μονάδα και τον εκπαιδευτικό ώστε να μπορέσουμε με στήριξη να θεραπευτούν.»

Δες επίσης: Πανελλήνιες 2019: Ανακοινώθηκαν οι βαθμοί επίδοσης για τους υποψηφίους των ΤΕΕΦΑ!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486