Brexit: Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας κάνει λόγο για έξοδο με ή χωρίς συμφωνία από την Ε.Ε!
Οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Βρετανία για το Brexit με ή χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου!

Το Brexit είναι ένα από τα καυτά θέματα με τα οποία ασχολείται αυτή τη στιγμή η Βρετανία και η Ε.Ε. Μάλιστα, η συμφωνία για το Brexit έχει φέρει και πολλές πολιτικές ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό της Βρετανίας.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Ντόμινικ Ράαμπ, έκανε κάποιες δηλώσεις που δείχνουν την 31 Οκτωβρίου ως την ημερομηνία που  θα γίνει το Brexit. Μάλιστα, είπε ότι οι Βρετανοί προετοιμάζονται με τους ταχύτερους ρυθμούς για ένα Brexit με ή χωρίς συμφωνία!

Ο Ράαμπ είναι ένας από τους δεδηλωμένους υπέρμαχους της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. Στις δηλώσεις του σημείωσε ότι το “αντιδημοκρατικό” ιρλανδικό δίκτυο ασφαλείας (backstop) πρέπει να αφαιρεθεί από την Συμφωνία Αποχώρησης από την Ε.Ε.

Μιλώντας στο BBC o Ράαμπ δήλωσε τα εξής:

“Θέλουμε μια καλή συμφωνία με τους εταίρους και φίλους μας στην ΕΕ, αλλά σε αυτήν θα πρέπει να περιλαμβάνεται η κατάργηση του αντιδημοκρατικού backstop.

Η οδηγία που έδωσε ο πρωθυπουργός και αποδέχθηκε το υπουργικό συμβούλιο είναι να γίνουν με τη μέγιστη ταχύτητα αυτές οι προετοιμασίες.”

Παρά τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών, ένας βουλευτής των Συντηρητικών, ο Όλιβερ Λέτουιν, δήλωσε στον ραδιοσταθμό του BBC ότι οι βουλευτές θα επιδιώξουν να σταματήσουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Πρόσθεσε, όμως, ότι δεν είναι σαφές αν το κοινοβούλιο θα μπορούσε να αποτρέψει ένα τέτοιο σενάριο.

Δες επίσης: Μπόρις Τζόνσον: Μπρος ολοταχώς για Brexit στις 31 Οκτωβρίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;