Δολοφονία Αλέξη Γρηγορόπουλου: Αποφυλακίστηκε ο Κορκονέας
Εκτός φυλακής ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, η σφαίρα του οποίου στοίχισε τη ζωή του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008

Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, κοντά στις 9 μμ, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, ο νεαρός Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός μετά από πυροβολισμό του ειδικού φρουρού της Ελληνικής Αστυνομίας, Επαμεινώνδα Κορκονέα, που συνοδευόταν από τον συνάδελφο του, Βασίλη Σαραλιώτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ωστόσο, εκτός φυλακής βρίσκεται από σήμερα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο πρώην ειδικός φρουρός που στέρησε τη ζωή του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη του 2008.

Νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 30 Ιουλίου 2019, πέρασε το κατώφλι των φυλακών Δομοκού, ενώ έξω από την φυλακή, τον περίμεναν οι γονείς του, οι οποίοι διανυκτέρευσαν στην Λαμία, όπου βρέθηκαν την Δευτέρα για να ακούσουν την απόφαση του Εφετείου.

Αμέσως μετά, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και έφυγε για να συναντήσει τα τρία του παιδιά και την σύζυγο του.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας κρίθηκε ένοχος κατά τη διάρκεια της δίκης για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο του 15χρονου τότε Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

To Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, έκανε δεκτό το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου που προβλέπεται στον νέο Ποινικό Κώδικα, με αποτέλεσμα οι ποινές πλέον να διαμορφώνονται με βάση τον νέο νόμο, ο οποίος δεν επιβάλλει ποινή πάνω από 15 έτη.

Η ποινή που του επιβλήθηκε και το “σπάσιμο” των ισόβιων έχει προκαλέσει πολλαπλές αντιδράσεις, ενώ αύριο, το απόγευμα της Τετάρτης, έχει γίνει κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Εξάρχεια για τη διεκδίκηση αξιοπρέπειας και απόδοσης δικαιοσύνης για τον άδικο θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;