Φοιτητική ζωή: 8 τρόποι για να τα βγάλεις πέρα αν έχεις περάσει σε άλλη πόλη!

Από neolaia.gr Team 30 Ιουλίου 2019

Αυτοί οι τρόποι θα σε βοηθήσουν να "επιβιώσεις" αν έχεις περάσει σε άλλη πόλη!

Η φοιτητική ζωή τώρα ξεκινά και αν πέρασες σε άλλη πόλη, τότε να ξέρεις πως θα κάνεις ζωάρα!

Μπορεί να ήθελες να περάσεις στην πόλη που ήδη μένεις, αλλά η μοίρα τα έφερε έτσι και μπήκες σε σχολή που είναι εκτός των συνόρων που γνωρίζεις. Μη σκας! Θα είναι τέλεια και θα το καταλάβεις αμέσως.

Ο φοιτητής, ο σωστός, ο μάγκας είναι αυτός που δε φοβάται τη φοιτητική ζωή και καταφέρνει να επιβιώσει στα πάντα. Αλλά εννοείται πως υπάρχουν κάποιες συμβουλές που μπορούν να σε βοηθήσουν να το καταλάβεις πιο γρήγορα!

1.Ξεκίνα «επιδρομές» στη βιβλιοθήκη.

Η σχολή σου έχει βιβλιοθήκη και θα σε βοηθήσει να βρεις αυτό που ψάχνεις όταν πρόκειται για τη στιγμή που θα θελήσεις να βρεις την ηρεμία σου και να διαβάσεις.

2.Μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Τα social media θα σε βοηθήσουν τις πρώτες μέρες να ξεπεράσεις κάθε δυσκολία, καθώς θα μπορείς να επικοινωνείς με τους δικούς σου ανθρώπους και θα νιώθεις ότι είναι κοντά σου.

3.Βόλτες. 

Ανακάλυψε τη νέα πόλη, στην οποία θα περάσεις τουλάχιστον 4 χρόνια ως φοιτητής. Περπάτησε την, ρώτα τριγύρω για ότι και αν ψάχνεις και μη διστάσεις να κάνεις νέους φίλους.

4.Να δίνεις το παρόν στη σχολή. 

Να πηγαίνεις στη σχολή σου γιατί εκεί θα κάνεις τις γνωριμίες που χρειάζεσαι. Θα γνωρίσεις κόσμο και θα κάνεις νέες παρέες.

5.Το φοιτητικό πάσο θα σου «ανοίξει» πόρτες. 

Σε πολλές πόλεις της Ελλάδας οι φοιτητές μπορούν να αξιοποιήσουν το πάσο τους και να βρεθούν σε χώρους όπως το θέατρο και τον κινηματογράφο, απολαμβάνοντας παραστάσεις με χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου. Do it!

6.Φοιτητική λέσχη.

Εκεί θα  «ξεμπλοκάρεις» και θα γνωρίσεις τα άτομα που θα σε βοηθήσουν να μην αισθάνεσαι αμηχανία στη σχολή. Πολλές σχολές έχουν λέσχες που ενισχύουν τις τέχνες και άλλα πράγματα. Γιατί να μην το δοκιμάσεις;

7.Οι ταινίες και οι σειρές θα γίνουν «κολλητοί» σου

Θυμάσαι που έλεγες με τους φίλους σου πως δεν έχεις χρόνο για ταινίες; Ε, τώρα θα βρεις! Οι σειρές και οι ταινίες θα είναι αυτές που θα σου κάνουν παρέα τις πρώτες μέρες και είναι ένα τέλειο θέμα συζήτησης όταν ξεκινήσεις να κάνεις τις πρώτες σου γνωριμίες στη σχολή.

8.Φοιτητικές ομάδες

Θα πας να μάθεις πράγματα και να γνωρίσεις κόσμο. Εκεί θα μπορείς να περνάς δημιουργικά την μέρα σου και να κάνεις πολλά πράγματα που σε ενδιαφέρουν!

Δες επίσης: 5 συνήθειες που έχουν ΟΛΟΙ οι φοιτητές!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486