Martin Scorsese: 5 ταινίες του μεγάλου σκηνοθέτη που αξίζει να δεις
Αυτές τις ταινίες του Martin Scorsese πρέπει να τις δεις οπωσδήποτε, αν δεν το έχεις κάνει μέχρι τώρα!

3. Goodfellas

Η πιο Σκορτζέζικη από τις ταινίες της λίστας μέχρι στιγμής. Είναι η μεταφορά ενός βιβλίου που βασίζεται στην πραγματική ιστορία ενός συνεργάτη της μαφίας από το 1955 έως το 1980. Το χιούμορ, η γρήγορη ατάκα και πλοκή, αλλά και η βία που χαρακτηρίζει τις ταινίες του σκηνοθέτη, υπάρχει εδώ σε μεγάλες δώσεις και μέχρι σήμερα θεωρείται ως μία από τις καλύτερες (αν όχι η καλύτερη) ταινία της φιλμογραφίας του. Πάλι θα βρεις στους πρωταγωνιστικούς ρόλους του συνήθεις ύποπτους του Scorsese να δίνουν ρέστα στην ερμηνεία τους. Ειδικά, στην γνωστή σκηνή στο μπαρ ο Joe Pesci κλέβει την παράσταση. Δεν κέρδισε άδικα το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου!

4. The Departed

Η ταινία που, επιτέλους, χάρισε στον μεγάλο σκηνοθέτη το Όσκαρ Σκηνοθεσίας. Πολλοί λένε ότι έπρεπε να το είχε κερδίσει πολύ νωρίτερα (θα συμφωνήσω) και ότι αυτή δεν είναι μία από τις καλύτερες ταινίες του (θα διαφωνήσω). Η ταινία έχει να κάνει με έναν αστυνομικό που εισχωρεί σε μία συμμορία της μαφίας, και έναν μαφιόζο που εισχωρεί στην αστυνομία. Όταν ο ένας μαθαίνει το σχέδιο του άλλου, προσπαθούν να βρουν τις αληθινές τους ταυτότητες για να μην τους αναγνωρίσουν οι ανώτεροί τους. Ο Leonardo DiCaprio και ο Matt Damon είναι πάρα πολύ καλοί στους ρόλους τους και η ταινία είναι ένα ωραίο και διασκεδαστικό θρίλερ. Από αυτά που ξέρει να χειρίζεται πολύ σωστά ο Martin Scorsese!

5. The Wolf of Wall Street

Αυτή είναι η ταινία για την οποία ο Leonardo DiCaprio έπρεπε να είχε κερδίσει το πολυπόθητο Όσκαρ. Ο ηθοποιός είναι απλά εκπληκτικός σε αυτή την τρίωρη βιογραφική μαύρη κωμωδία που ο Scorsese έφερε στη ζωή με περίσσεια μαεστρία. Η ταινία έχει να κάνει με τη ζωή και την καριέρα ενός από τους μεγαλύτερους χρηματιστές της Νέας Υόρκης, τον Jordan Belfort, και την συμμετοχή του σε διάφορες απάτες. Είναι μία από τις πιο αστείες ταινίες του μεγάλου σκηνοθέτη και, για μένα τουλάχιστον, το magnum opus του. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ταινία έκανε την πρώτη της εμφάνιση και η εκπληκτική Margot Robbie, που με λίγες σκηνές στη διάθεσή της αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις!

Δες επίσης: Κυκλοφόρησαν οι πρώτες εικόνες από τη νέα ταινία του Martin Scorsese «The Irishman»!

Προηγούμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
 1