Αποφυλάκιση Κορκονέα: Επεισόδια στα Εξάρχεια, μολότοφ και συλλήψεις

Από neolaia.gr Team 1 Αυγούστου 2019

Επεισόδια ξέσπασαν στα Εξάρχεια, μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση του δολοφόνου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Στη χτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Εξάρχεια, η οποία είχε αφορμή την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, του πρώην ειδικού φρουρού που δολοφόνησε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στις 6 Δεκέμβρη του 2008, ξέσπασαν έντονα επεισόδια, έγιναν επιθέσεις, αλλά και δύο συλλήψεις.

Μικρά επεισόδια σημειώθηκαν, αφού τελείωσε η συγκέντρωση με ομάδες αγνώστων να πετάνε πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών, στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Διδότου.

Οι επιθέσεις έγιναν μετά τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, τις οποίες και πραγματοποίησαν η «Πρωτοβουλία ενάντια στη Λήθη», διάφορες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αλλά και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου ενάντια στη δικαστική απόφαση που, λόγω και διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα, οδήγησε στην αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις για τις χθεσινές επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή των Εξαρχείων.

Δες ακόμα: Η ανοιχτή επιστολή του Γυμνασιάρχη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου για την αποφυλάκιση Κορκονέα

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486