CivilAttica: Η εφαρμογή που θα σε ενημερώνει για τον καιρό και τον κίνδυνο πυρκαγιάς
Η Περιφέρεια Αττικής πέρασε στη δημιουργία μίας εφαρμογής, της CivilAttica, που θα σε ενημερώσει για τον καιρό και τον κίνδυνο πυρκαγιάς! Δες αναλυτικά!

Η Περιφέρεια Αττικής προχωράει στην ανάπτυξη μίας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα που θα σε βοηθάει στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των καιρικών συνθηκών από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) αλλά και την κατηγορία κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Η εφαρμογή αυτή θα ονομάζεται CivilAttica και θα σου λύσει τα χέρια!

Η εφαρμογή αυτή, αναπτύχθηκε από υπάλληλο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και, μάλιστα, έχει ήδη αναρτηθεί στο Google Play Store στον σύνδεσμο https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dpap.pattweatherapp υπό την επωνυμία “CivilAttica”. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν από όποιον πολίτη επιθυμεί, κατεβάζοντας την απλά σε κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android.

Οι ενημερώσεις για τις αναμενόμενες καιρικές συνθήκες και ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που αναρτάται αφορούν δεν αφορούν μόνο την Περιφέρεια Αττικής, αλλά όλη τη χώρα. Ο αντιπεριφερειάρχης για θέματα Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη ενημερώσει σχετικά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η εφαρμογή αναπαράγει αυτούσια το κείμενο των καθημερινών τακτικών προγνώσεων (δύο ημερών της ΕΜΥ) και των έκτακτων όταν υπάρχουν, αλλά και τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς. Αυτό προϋποθέτει να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Επιπλέον, η εφαρμογή, μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Αττικής, παρέχει στον χρήστη ενημερωτικό υλικό και ανακοινώσεις με οδηγίες αυτοπροστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα, φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, καθώς και τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι η καινούρια αυτή εφαρμογή θα μας λύσει τα χέρια!

Δες ακόμα: Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
45'
1 - 0
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
0 - 0
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
ΤΕΛ
60 - 69
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;