6 συμβουλές για την πρώτη σου συνέντευξη για δουλειά!

Από neolaia.gr Team 1 Αυγούστου 2019

Οι συμβουλές αυτές θα σε βοηθήσουν να αναδείξεις τον καλύτερο σου εαυτό στην συνέντευξη για δουλειά!

Ψάχνεις για δουλειά και η συνέντευξη είναι ένα από τα πράγματα που σε αγχώνει πάρα πολύ. Δεν έχεις βρεθεί ξανά στη θέση αυτή και δεν ξέρεις πώς θα είναι.

Τη μία είσαι παραπάνω άνετος από ότι πρέπει, την άλλη είσαι άπειρα αγχωμένος. Μάλλον, θα πρέπει να βρεις τη χρυσή τομή και να βρεις τον σωστό τρόπο να πείσεις τους άλλους ότι κάνεις για αυτή τη δουλειά και είσαι αυτό που έψαχναν!

Για αυτό σου έχω συγκεντρώσει μερικά tips για τι συνεντεύξεις που θα σε βοηθήσουν να τα πας περίφημα τις επόμενες φορές!

1. Να είσαι ο εαυτό σου

Αν είσαι αγχωμένος δεν πειράζει δείξε ότι είσαι. Φαίνεται ότι ενδιαφέρεσαι για τη δουλειά αυτή και ότι το άγχος είναι γιατί τη θέλεις πολύ! Αλλά μην το παρακάνεις κιόλας και βγει ψεύτικο!

2. Δείξε ότι ξέρεις

Μην το παίξεις ξερόλας, αλλά δείξει όλες σου τις γνώσεις στο αντικείμενο και μόνο αυτά για τα οποία είσαι σίγουρος. Δείξε ότι έχεις ασχοληθεί και ότι ενδιαφέρεσαι για αυτό που κάνεις!

3. Πάρε το χρόνο σου για να απαντήσεις

Απάντησε ακριβώς σε αυτό που σε ρωτάνε και μην πλατιάζεις. Αλλά, επίσης, δε χρειάζεται να απαντήσεις και σε κλάσματα δευτερολέπτου. Σκέψου τι σε ρωτάνε, γιατί στο ρωτάνε και βρες τη κατάλληλη απάντηση. Μην κάνεις και τρεις ώρες, όμως. Άσε ένα κενό και απάντησε ορθά!

4. Μην είσαι υπερβολικά φιλικός

Να είσαι φιλικός, αλλά σε λογικά πλαίσια και να μην υπερβαίνεις όρια! Δεν τον ξέρεις τον άλλο άρα καλό θα ήταν να είσαι τόσο όσο φιλικός και να άνετος. Δε ξέρεις τι μπορεί να πάρει ο καθένας στραβά.

5. Πήγαινε διαβασμένος

Να ξέρεις με τι ασχολείται η εταιρεία που έχεις στείλει βιογραφικό και να μη φανεί ότι το έστειλες επειδή τη βρήκες μπροστά σου. Να ξέρεις κάποια γενικά πράγματα που θα δείξουν ότι παίρνεις στα σοβαρά τη δουλειά σου και την εταιρεία και δεν πήγες έτσι.

6. Να έχεις προσεγμένη εμφάνιση

Μην πας λες και πας σε βραδιά βραβείων, αλλά καλό θα είναι να είσαι περιποιημένος! Βλέπεις η πρώτη εντύπωση λέει πολλά και, δυστυχώς, δεν έχεις ευκαιρία για δεύτερη πρώτη εντύπωση! Μπορεί να μην σε ενδιαφέρει και τόσο, αλλά ένας εργοδότης και, βασικά, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει μία εικόνα για σένα από αυτό που βλέπει.

Δες ακόμα: 3 δύσκολες καταστάσεις που θα αντιμετωπίσεις στην πρώτη σου δουλειά

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486