Ακυρώθηκε η μεγάλη συναυλία για τα 50 χρόνια από το Γούντστοκ
Κι επισήμως ματαιώθηκε το φεστιβάλ για τα 50 χρόνια από το Γούντστοκ, μετά από ανακοίνωση των διοργανωτών του

Χιλιάδες fans ανά τον κόσμο περίμεναν μάταια, κατά πώς φαίνεται, την αναβίωση του θρυλικού φεστιβάλ Woodstock για τα 50 χρόνια (1969 – 2019), καθώς ανακοινώθηκε επισήμως από τους διοργανωτές του ότι ακυρώνεται.

Το δελτίο τύπου που γνωστοποιήθηκε χτες, ανέφερε τα εξής:

“Το Γούντστοκ 50 ανακοινώνει σήμερα ότι το τριήμερο φεστιβάλ για την 50ή επέτειο ακυρώθηκε». «Λυπούμαστε που μια σειρά απρόβλεπτων εμποδίων κατέστησε αδύνατον να παρουσιάσουμε το φεστιβάλ που ονειρευτήκαμε με τη συμμετοχή πολλών διάσημων καλλιτεχνών”, σχολίασε ο Μάικλ Λανγκ, συνιδρυτής του Woodstock Music & Arts Festival.

Το φεστιβάλ ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 16-18 Αυγούστου, ωστόσο, η ματαίωσή του ήταν σχετικά αναμενόμενη, δεδομένου ότι τους τελευταίους πέντε μήνες, οι οργανωτές έχασαν τους χρηματοδότες τους, πολλοί σταρ, όπως ο ράπερ Jay-Z και η ποπ σταρ Μάιλι Σάιρουος αποσύρθηκαν, ενώ δεν έβρισκαν ούτε τον κατάλληλο χώρο στη Νέα Υόρκη.

Woodstock: Ένα φεστιβάλ – Μια ιστορία

Το αμερικάνικο φεστιβάλ του Woodstock πραγματοποιείται το 1969 και μένει στην ιστορία ως ένα από τα εμβληματικότερα φεστιβάλ στον κόσμο: Λαμβάνει χώρα στο κατώφλι μεγάλων αλλαγών του τέλους της δεκαετίας του ’60, όπως το αντισυλληπτικό χάπι, το κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα και την καταδίκη της κτηνωδίας του Βιετνάμ.

Την περίοδο αυτή, σε μια γαλακτοπαραγωγική φάρμα της Νέας Υόρκης συρρέει πλήθος κόσμου, προκαλώντας έναν άνευ προηγουμένου οδικό πανικό, με σκοπό να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά, να πετάξει τα ρούχα του και να κυλιστεί στις λάσπες και τη μουσική, ενώ παρόντες στο φεστιβάλ βρίσκονται χίπιδες της εποχής, μέλη αντιπολεμικών οργανώσεων, ακτιβιστές της αριστεράς και, παρότι η προσέλευση αναμενόταν στις 60.000, στον χώρο του φεστιβάλ παρευρέθηκαν περίπου 500.000 άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι.

Μερικοί από τους σημαντικότερους συμμετέχοντες του Γούνστοκ ήταν, μεταξύ άλλων, ο Κάρλος Σαντάνα, η Τζάνις Τζόπλιν, ο Τζίμι Χέντριξ, η Τζόαν Μπαέζ, o Τζο Κόκερ, οι Who, Still, Nash & Young, οι Jefferson Airplane, οι Grateful Dead, οι Band, οι Crosby,, o Ρίτσι Χέιβενς, ο Πωλ Μπάττερφιλντ και o Κάντρυ Τζο ΜακΝτόναλντ.

Δες ακόμα: 15 σπάνιες φωτογραφίες μας δείχνουν πώς ήταν η ζωή στο διάσημο φεστιβάλ του Woodstock!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;