Ήξερες ότι η θέα της θάλασσας μειώνει το άγχος και τα νεύρα;

Από neolaia.gr Team 2 Αυγούστου 2019

Κι όμως, μία νέα έρευνα απέδειξε ότι η θέα της θάλασσας μας ηρεμεί!

Ξέραμε ότι η θάλασσα σε χαλαρώνει και σε κάνει να αισθάνεσαι λίγο καλύτερα. Μάλιστα, ζηλεύαμε και αυτούς που είχαν σπίτι κάπου κοντά στη θάλασσα και πίναμε τον καφέ τους βλέποντας το απέραντο γαλάζιο. Μετά από την έρευνα αυτή, τους ζηλεύουμε λίγο παραπάνω!

Η έρευνα αυτή λέει ότι η θέα της θάλασσας κάνεις τους ανθρώπους πιο ήρεμους, με λιγότερα νεύρα! Μάλιστα, βρήκε ότι η θέα της θάλασσας είναι ανώτερη και από τη θέα του πρασίνου. Όσοι καθημερινά έβλεπαν δάση ή πάρκα από το σπίτι τους, δεν είχαν ανάλογο όφελος στην μείωση του άγχους και των νεύρων τους!

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια γεωγραφίας της υγείας Άμπερ Πίρσον του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Health and Place». Μάλιστα, μελέτησαν τοπογραφικά και ιατρικά στοιχεία για τους κατοίκους της πρωτεύουσας Γουέλιγκτον της Ν.Ζηλανδίας, συσχετίζοντας τη θέα που είχε ο καθένας, με το επίπεδο του στρες του και των νεύρων τους.

Ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, το επίπεδο εισοδήματος και οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς, η θέα της θάλασσας φάνηκε να συσχετίζεται θετικά με μια πιο ήρεμη ψυχική κατάσταση. Και, άρα με μειωμένα επίπεδα άγχους και νεύρων!

Πάμε να ζήσουμε δίπλα στο κύμα, λοιπόν!

Δες ακόμα: Τα 4 σημαντικά οφέλη που έχει η θάλασσα στην υγεία σου!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486