ΟΠΕΚΑ: Ποιοι είναι δικαιούχοι του μηνιαίου επιδόματος
ΟΠΕΚΑ: Δείτε αναλυτικά!

Σε ανακοίνωση που έχει εκδώσει ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης & Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), έχουν γνωστοποιηθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση του νέου μηνιαίου επιδόματος, το οποίο απευθύνεται σε μονογονεϊκές οικογένειες και χορηγείται στους/στις δικαιούχους του, ανεξάρτητα από τον ΟΠΕΚΑ.

Μηνιαίο επίδομα ΟΠΕΚΑ:

Ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης, αποφάσισε, λοιπόν, να δίνει 100 ευρώ το μήνα ανά παιδί (+100 ευρώ σε περίπτωση ενοικίου), με εισοδηματικά κριτήρια το ποσό των 15.000 ευρώ ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος για ένα παιδί και 20.000 ευρώ για δύο.

Η χορήγηση του επιδόματος αυτού θα πραγματοποιείται, προκειμένου να καλύψει την οποία διαφορά προκύπτει από το αντίστοιχο επίδομα παιδιού που δίνει ο ΟΠΕΚΑ.

Για την καταβολή από τον ΕΔΟΕΑΠ, θα πρέπει ο αιτών ασφαλισμένος γονέας στον Οργανισμό να προσκομίσει την ηλεκτρονική κατάσταση που θα του εκδίδει ο ΟΠΕΚΑ, στον οποίο και θα πρέπει να απευθύνεται κατ’ αρχάς.

Με τον τρόπο αυτό, θα γίνεται η αφαίρεση του όποιου ποσού καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ, μετά την καταβολή του δεύτερου διμήνου κάθε έτους, οπότε και θα διαμορφώνονται τα τελικά ποσά πληρωμής, σύμφωνα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου έτους.

ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 2019

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι καταβολές του μονογονεϊκού επιδόματος από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πραγματοποιούνται κάθε εξάμηνο, δηλαδή τον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
48'
1 - 0
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;