7 τρόποι για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τον καύσωνα!
Οι τρόποι αυτοί θα σε βοηθήσουν να τα βγάλεις πέρα με τον καύσωνα, που αναμένεται τις επόμενες μέρες!

Η ΕΜΥ έχει βγάλει ήδη προειδοποιητική ανακοίνωση για το νέο κύμα καύσωνα που πρόκειται να χτυπήσει τις επόμενες μέρες τη χώρας μας. Και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη ζέστη!

Τι θα κάνεις, όμως, για να αντιμετωπίσεις τη ζέστη αυτή; Η λύση δεν είναι να μετράς αντίστροφα τις μέρες για να πας διακοπές!

Δες μερικές απλές καθημερινές λύσεις που θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις τη ζέστη της πόλης!

1. Πιες ΠΟΛΥ νερό

Πρέπει να μένεις ενυδατωμένος και να διατηρείς τη θερμοκρασία του σώματος σου σε λογικά πλαίσια για να μην ιδρώνεις συνέχεια. Το νερό θα σε βοηθήσει να πετύχεις ακριβώς αυτό. Υπάρχουν και άλλα ποτά που μπορείς να πιεις, αλλά το νερό είναι το πιο φτηνό κι αυτό που μπορείς να βρεις πιο εύκολο!

2. Κάνε γυμναστική τις κατάλληλες ώρες

Μπορεί το χειμώνα να γυμναζόσουν το μεσημέρι που είχε και λιγότερο κόσμο, αλλά τώρα με τη ζέστη δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Πήγαινε ώρες που θα έχει πέσει ο ήλιος ή θα είναι στη δύση του. Να γυμναστής θέλεις, όχι να πάθεις καμία ηλίαση!

3. Τα παράθυρα παίζουν σημαντικό ρόλο

Τα παράθυρα του σπιτιού σου, αν τα χειριστείς με τον κατάλληλο τρόπο, μπορούν να διατηρήσουν πολύ δροσερό το σπίτι και να μη χρειαστείς να καις όλη μέρα το air condition. Κλείσε τα παντζούρια σε αυτά που τα χτυπάει ο ήλιος και άσε τα υπόλοιπα ανοιχτά για να δημιουργηθεί μία απίστευτη δροσιά. Όταν αλλάξει ο ήλιος θέση, κλείνεις τα αντίστοιχα παράθυρα!

4. Κράτα τον εαυτό σου σε σωστή θερμοκρασία κατά τον ύπνο σου

Μπορεί το καλοκαίρι να έχεις μεγάλη δυσκολία στον ύπνο. Και σε αυτό φταίει η ζέστη. Οπότε, πρέπει να βρεις τον σωστό τρόπο να κρατάς τον εαυτό σου σε μία δροσερή κατάσταση κατά τη διάρκεια του ύπνου!

5. Βρες τι είναι αυτό που σε δροσίζει

Δεν είναι για όλους τους ανθρώπους το air condition! Άλλους τους δροσίζει ένα μπάνιο Άλλους ένα ποτήρι νερό με παγάκια. Πρέπει να βρεις τι είναι αυτό που δροσίζει εσένα και να το κάνεις πριν νιώσεις ότι δεν αντέχεις άλλο από τη ζέστη!

6. Πήγαινε σε κλιματιζόμενους χώρους

Ήδη, ο Δήμος Αθηναίων έχει ανακοινώσει χώρους όπου θα κλιματίζονται για να πηγαίνουν οι ευπαθείς ομάδες, ή ακόμα και άνθρωποι που βρίσκονται στις περιοχές αυτές και δεν νιώθουν καλά λόγο ζέστης.

7. Απέφυγε τις μετακινήσεις το μεσημέρι

Το μεσημέρι, ο ήλιος βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του και είναι πιο ζεστός. Οι ακτίνες του πέφτουν κάθετα στη γη και επομένως, κάνει και περισσότερη ζέστη. Αν έχεις να κάνεις δουλειές, κάντες το πρωί ή άστες για το απόγευμα!

Δες επίσης: ΙΣΑ: Προληπτικά μέτρα για τον καύσωνα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;