Αντικαπνιστικός νόμος: Βαριά πρόστιμα σε οδηγούς ταξί, Μ.Μ.Μ. και Ι.Χ. – Δείτε αναλυτικά

Από neolaia.gr Team 5 Αυγούστου 2019

Ο αντικαπνιστικός νόμος τίθεται σε ισχύ και στα αυτοκίνητα. Δες τα πρόστιμα που αναλογούν!

Ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος θα αρχίσει να ισχύει και για τους οδηγούς. Μάλιστα, οδηγοί ταξί, λεωφορείων, αλλά και ΙΧ δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης θα έρχονται αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα εάν δεν εφαρμόσουν τον αντικαπνιστικό νόμο της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο OneTv, για τους οδηγούς των μέσων μαζικής μεταφοράς που παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόμο προβλέπεται πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα θα τους αφαιρείται και το δίπλωμα για ένα μήνα. Το πρόστιμο αυτό αυξάνεται στα 3.000 ευρώ, εάν εντός του οχήματος βρίσκεται ανήλικο παιδί, κάτω των 12 ετών!

Όμως, παρόμοια πρόστιμα θα ισχύσουν και για τους οδηγούς των ΙΧ. Πιο συγκεκριμένα, για παράβαση της απαγόρευσης του καπνίσματος στα αυτοκίνητα όταν επιβαίνουν ανήλικα (κάτω των 12 ετών) προβλέπεται πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ στον επιβαίνοντα που καπνίζει. Μάλιστα, δε θα έχει σχέση αν αυτός που καπνίζει είναι οδηγός ή όχι!

Ενώ, για τους οδηγούς που δεν υπακούν στους κανόνες θα τους αφαιρείται το δίπλωμα ακόμα και εάν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση, αλλά ο συνεπιβάτης. Οπότε, τα μέτρα που έρχονται για τον αντικαπνιστικό νόμο θα είναι αρκετά αυστηρά!

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη νέα εγκύκλιο για τον αντικαπνιστικό νόμο δεν εξαιρούνται ούτε τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, αλλά και πάσης φύσεως φυτικά προϊόντα που υποκαθιστούν το κάπνισμα!

Δες το σχετικό απόσπασμα από το OneTV!

Δες ακόμα: Αντικαπνιστικός νόμος: Τέλος το τσιγάρο και στα ταξί – Τα πρόστιμα που προβλέπονται

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486