ΕΚΠΑ: Σημαντική διάκριση στον 26ο Διεθνή Μαθηματικό Φοιτητικό Διαγωνισμό (IMC)

Από neolaia.gr Team 5 Αυγούστου 2019

Το ΕΚΠΑ κατάφερε ακόμη μία μεγάλη διάκριση στον 26ο Διεθνή Μαθηματικό Φοιτητικό Διαγωνισμό (IMC)!

Ακόμη μία μεγάλη επιτυχία για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Αυτή τη φορά, όμως, έρχεται από την τριμελή ομάδα του Μαθηματικού Τμήματος του ΕΚΠΑ που κατάφεραν κάτι πολύ σημαντικό.

Μάλιστα, η τριμελής ομάδα κατάκτησε ένα χρυσό και δύο αργυρά  μετάλλια στον 26ο διεθνή Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition)!

Ο διαγωνισμός αυτός διεξήχθη από τις 28 Ιουλίου μέχρι 3 Αυγούστου στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας όπου και συμμετείχε το ΕΚΠΑ. Με την τριμελή αυτή ομάδα που κατάφερε να αναδείξει ακόμη περισσότερο το Πανεπιστήμιο στο εξωτερικό.

Αναλυτικά η ομάδα αποτελούνταν από τους:

  • Κυπριανό Ιάσωνα Προδρομίδη (χρυσό)
  • Σωτήρη Αρμενιάκο (αργυρό)
  • Γιώργο Κοντογεωργίου (αργυρό)

Ο διαγωνισμός είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μαθηματικός διαγωνισμός για φοιτητές. Μάλιστα, ο διαγωνισμός οργανώνεται από το University College London. Οι φοιτητές διαγωνίζονται δύο ημέρες σε 5 προβλήματα την ημέρα. Διεξάγεται από το 1994 και, ετησίως, από τότε. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν κορυφαία Πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ!

Ενώ, οι φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχουν από το ακαδημαϊκό έτος 2007-08 μέχρι και σήμερα έχοντας καταφέρει σημαντικές επιτυχίες κάθε έτος. Στον φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος 360 φοιτητές σε 77 ομάδες. Το ΕΚΠΑ κατέλαβε την 24 θέση.

Δες επίσης: ΕΚΠΑ: Ανάμεσα στα καλύτερα Πανεπιστήμια παγκοσμίως

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486