4 τρόποι για να προετοιμαστείς αποτελεσματικά για την εξεταστική του Σεπτέμβρη!

Από neolaia.gr Team 7 Αυγούστου 2019

Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρεις να τα βγάλεις πέρα με την εξεταστική του Σεπτέμβρη!

Η εξεταστική του Σεπτέμβρη είναι ένα μήνα μακριά. Αλλά, εσύ θέλεις να προετοιμαστείς σωστά από νωρίς για να μπορέσεις να ευχαριστηθείς τις διακοπές σου μέσα στον Αύγουστο και να πετύχεις τους στόχους που έχεις βάλει για τον Σεπτέμβριο!

Γι αυτό σου έχω μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να προετοιμαστείς κατάλληλα για την εξεταστική του Σεπτέμβρη από τώρα!

1. Βρες σημειώσεις

Αν δεν έχεις κάνει δικές σου, τότε ψάξε και βρες σημειώσεις από τους συμφοιτητές σου, ή από φοιτητές από μεγαλύτερα έτη. Θα δεις ότι θα σε βοηθήσουν να βάλεις ένα πρόγραμμα στο διάβασμά σου, καθώς θα ξέρεις τα σημαντικότερα κομμάτια της ύλης κάθε μαθήματος! Επίσης, θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις περισσότερο την ύλη που διαβάζεις. Τέλος, η επανάληψη με σημειώσεις γίνεται πολύ εύκολα!

2. Ψάξε και λύσε παλιά θέματα

Λογικά, έχεις διαβάσει ήδη μία φορά (ή και παραπάνω) το μάθημα που θα κληθείς να εξεταστείς στην εξεταστική του Σεπτέμβρη. Οπότε, ψάξε να βρεις παλαιότερα θέματα και προσπάθησε να τα λύσεις. Θα δεις ότι ψάχνοντας να βρεις τις απαντήσεις θα καταφέρεις να αποστηθίσεις καλύτερα την ύλη και τα βασικά της σημεία.

3. Φτιάξε ένα καλό πρόγραμμα

Το να έχεις ένα καλό πρόγραμμα διαβάσματος, θα σε βοηθήσει να μπορέσεις να διαβάσεις τα μαθήματα που θέλεις να δώσεις τον Σεπτέμβρη αυτόν και να τα βγάλεις πέρα! Οπότε, μην αγχώνεσαι για να δώσεις όλα τα μαθήματα που χρωστάς, ούτε για το αν θα σου βγει η ύλη. Δώσε αυτά που βλέπεις ότι έχεις χρόνο για να δώσεις και, δεν πειράζει να αφήσεις κάποια χρωστούμενα!

4. Μην το αφήσεις για τελευταία στιγμή

Ακόμη κι αν έχεις διαβάσει και πάλι τα μαθήματα που έχεις για να δώσεις στην εξεταστική αυτή, δε σημαίνει ότι πρέπει να τα διαβάσεις τελευταία στιγμή. Με ένα καλό πρόγραμμα και προσήλωση στον στόχο σου και διακοπές θα κάνεις και το πτυχίο σου θα καταφέρεις να πάρεις στην ώρα του.

Δες επίσης: Φοιτητική ζωή: 7 πράγματα που μπορείς να κάνεις ενώ σπουδάζεις και δεν τα είχες σκεφτεί!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486