Βάσεις 2019: Πότε θα ανακοινωθούν – Οι εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο

Από neolaia.gr Team 8 Αυγούστου 2019

Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις 2019; Δες αναλυτικά και τις εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο!

Το άγχος για τους μαθητές που εξετάστηκαν στις Πανελλήνιες 2019 φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του, καθώς οι βάσεις 2019 θα ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. Κάτι που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βάσεις, πέρυσι, ανακοινώθηκαν στις 27 Αυγούστου.

Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται την εβδομάδα από 26 έως 30 Αυγούστου και θα αναρτηθούν στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου και συγκεκριμένα στην διεύθυνση Results.it.minedu.gov.gr.

Δες αναλυτικότερα τις εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο:

1ο επιστημονικό πεδίο Ανθρωπιστικών Σπουδών: Η πτώση των βάσεων θα είναι μικρή και όχι σε όλες τις σχολές. Πάντως και οι περιζήτητες σχολές της Νομικής και της Ψυχολογίας θα έχουν πτώση των µορίων, ακόμη και αν αυτή είναι οριακή. Επίσης, ένα γεγονός που θα συµβάλει στην πτώση των βάσεων είναι ότι στο 1ο πεδίο είχαµε φέτος περίπου 3.000 υποψήφιους λιγότερους από πέρυσι. Οι μαθητές έγραψαν χειρότερα στα Λατινικά και τα Αρχαία, αλλά έγραψαν καλύτερα στην Ιστορία. Το γεγονός ότι φέτος οι υποψήφιοι είναι λιγότεροι σημαίνει ότι κυρίως στις χαμηλόβαθμες σχολές θα εισαχθούν περισσότερα άτομα.

2ο επιστημονικό πεδίο Θετικών Επιστηµών: Αναµένεται καθολική πτώση των βάσεων λόγω των χαµηλών επιδόσεων σε Χηµεία και Φυσική, η οποία θα είναι µεγαλύτερη στα τµήµατα των περιφερειακών πανεπιστηµίων και µικρότερη στα κεντρικά ιδρύµατα. Οι κακοί βαθµοί στη Χηµεία θα οδηγήσουν τις βάσεις σε καθοδική πορεία και είναι ενδεικτικό ότι µόνο 420 υποψήφιοι έγραψαν πάνω από 19, όταν πέρυσι έγραψαν 3.420! Πάντως, και στις Πολυτεχνικές Σχολές θα έχουµε πτώση των βάσεων, αλλά σίγουρα δεν θα είναι µεγάλη. Σε αυτό το πεδίο έχουµε και πολλά νέα τµήµατα τα οποία, όπως δείχνουν τα πράγµατα, θα δεχθούν φοιτητές µε βαθµούς κάτω της βάσης. Η πτώση των βάσεων σε κάποια τµήµατα θα φτάσει ακόµη και τα 300 µόρια.

3ο επιστηµονικό πεδίο Επιστηµών Υγείας: Η πτώση των βάσεων θα είναι µικρή σε όλα τα τµήµατα. Στις Ιατρικές Σχολές επίσης θα έχουµε κάθοδο µορίων, κυρίως στις Σχολές της περιφέρειας, αλλά σίγουρα δεν θα είναι τόσο µεγάλη όσο φαινόταν αρχικά. Αυτό οφείλεται στις καλύτερες επιδόσεις των υποψηφίων στο µάθηµα της Βιολογίας Προσανατολισµού, καθώς πάνω από 18 έγραψε το 11,46% των υποψηφίων (8,28% πέρυσι) και 16,68% πάνω από 19 (7,10% πέρυσι).

4ο επιστηµονικό πεδίο Επιστηµών Οικονοµίας και Πληροφορικής: Οι επιδόσεις των υποψηφίων δεν έχουν σηµαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση µε πέρυσι, αλλά η σηµαντική αύξηση στον αριθµό των εισακτέων αναµένεται να οδηγήσει καθοδικά τις βάσεις. Οι υποψήφιοι έγραψαν χειρότερα στις Αρχές Οικονοµικής Θεωρίας, αλλά καλύτερα στην Πληροφορική και στα Μαθηµατικά. Αυτό σηµαίνει ότι βαθµολογικά οι υποψήφιοι βρίσκονται περίπου στα ίδια επίπεδα σε σχέση µε τα περσινά. Οι εκπαιδευτικοί εκτιµούν ότι η πτώση των βάσεων µπορεί να φτάσει έως και τα 450 µόρια κατά µέσο όρο.

Δες ακόμα: Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις 2019; – Σε ποιες σχολές θα έχουν πτωτική πορεία;

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486