Πανεπιστημιακό άσυλο: Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η κατάργησή του

Από neolaia.gr Team 9 Αυγούστου 2019

Υπερψηφίστηκε το άρθρο για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Δείτε αναλυτικά!

Το άρθρο 64 του νέου διυπουργικού νομοσχεδίου, για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, υπερψηφίστηκε από τη Βουλή. Πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης ήταν αυτοί που υπερψήφισαν το εν λόγω νομοσχέδιο!

Το νέο διυπουργικό νομοσχέδιο για το πανεπιστημιακό άσυλο και τους ΟΤΑ, έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία. Επί της αρχής, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε η Νέα Δημοκρατία, ενώ το καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια έγινε ψηφοφορία για επιμέρους άρθρα, τα οποία έγιναν επίσης δεκτά κατά πλειοψηφία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Όμως, απουσίαζε από τη διαδικασία, όπως και το ΜέΡΑ25. Τα κόμματα αυτά της αντιπολίτευσης αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάθεση τροπολογιών από το Υπουργείο Εργασίας την τελευταία στιγμή. Το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, που επίσης είχαν αποχωρήσει, επέστρεψαν για την ψηφοφορία.

Για το άρθρο που αφορά το πανεπιστημιακό άσυλο το ΚΙΝΑΛ δήλωσε «παρών» στην ψηφοφορία, ενώ το άρθρο καταψήφισε το ΚΚΕ, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Δες ακόμα: Πανεπιστημιακό άσυλο: Αυτή είναι η πρόταση νόμου

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486