Πανεπιστημιακό άσυλο: Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η κατάργησή του
Υπερψηφίστηκε το άρθρο για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Δείτε αναλυτικά!

Το άρθρο 64 του νέου διυπουργικού νομοσχεδίου, για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, υπερψηφίστηκε από τη Βουλή. Πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης ήταν αυτοί που υπερψήφισαν το εν λόγω νομοσχέδιο!

Το νέο διυπουργικό νομοσχέδιο για το πανεπιστημιακό άσυλο και τους ΟΤΑ, έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία. Επί της αρχής, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε η Νέα Δημοκρατία, ενώ το καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια έγινε ψηφοφορία για επιμέρους άρθρα, τα οποία έγιναν επίσης δεκτά κατά πλειοψηφία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Όμως, απουσίαζε από τη διαδικασία, όπως και το ΜέΡΑ25. Τα κόμματα αυτά της αντιπολίτευσης αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάθεση τροπολογιών από το Υπουργείο Εργασίας την τελευταία στιγμή. Το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, που επίσης είχαν αποχωρήσει, επέστρεψαν για την ψηφοφορία.

Για το άρθρο που αφορά το πανεπιστημιακό άσυλο το ΚΙΝΑΛ δήλωσε “παρών” στην ψηφοφορία, ενώ το άρθρο καταψήφισε το ΚΚΕ, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Δες ακόμα: Πανεπιστημιακό άσυλο: Αυτή είναι η πρόταση νόμου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;