Ο Δήμαρχος της Άνδρου απαντάει στον Leonardo Di Caprio σχετικά με τα σκουπίδια στον βυθό!
Ο Δήμαρχος της Άνδρου απάντησε στη σχετική ανάρτηση του Leonardo Di Caprio για τα σκουπίδια στις ελληνικές θάλασσες.

O Leonardo Di Caprio είναι ένας από τους ηθοποιούς του Hollywood που ασχολούνται πολύ έντονα με το περιβάλλον και την προστασία του. Μάλιστα, πριν λίγες μέρες είχε μοιραστεί με τους followers του στο Instagram ένα βίντεο από τον βυθό της Άνδρου που ήταν γεμάτος με σκουπίδια. Όμως, ήρθε η απάντηση από τον Δήμαρχο της Άνδρου!

Ο γνωστός ηθοποιός θέλοντας να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την προστασία του περιβάλλοντος ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ένα απόσπασμα από ντοκιμαντέρ που απεικονίζει μέλη περιβαλλοντικού οργανισμού να μαζεύει σκουπίδια από το βυθό της Άνδρου. Και η λεζάντα που το συνόδευε ήταν η εξής:

“Πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας. Χιλιάδες κομμάτια αλιευτικών διχτυών. Όλα αυτά ήταν κολλημένα στον πυθμένα της θάλασσας γύρω από το νησί της Άνδρου στην Ελλάδα. Εθελοντές συγκέντρωσαν περίπου 300 κιλά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μικροπλαστικά που αφήνουν ένα αόρατο αποτύπωμα στο περιβάλλον και σε εμάς. Αυτά μπορούν να καταναλωθούν από τα ψάρια, τα οποία στη συνέχεια ψαρεύουμε για να φάμε.”

Όμως, ο Δήμαρχος της Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης μιλώντας στην “Καθημερινή” είχε να πει τα εξής για τη σχετική ανάρτηση του Οσκαρικού ηθοποιού:

“Δυστυχώς το ύφος της εν λόγω ανάρτησης μας αδικεί και δίνεται η εντύπωση ότι όλο το νησί είναι σε αυτήν την κατάσταση.”

Όμως, ο Δήμαρχος του νησιού παραδέχτηκε ότι πρόκειται για μία υπόθεση που λιμνάζει από το 2011 οπότε και λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών κατρακύλησαν σκουπίδια από τη χωματερή που βρισκόταν τότε περίπου 800 μέτρα από τη θάλασσα!

Δες τη σχετική ανάρτηση του γνωστού ηθοποιού!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

#Regram #RG @ajplus: “It’s toxic to us.⁣” ⁣ ⁠ Plastic bags and toilet seats. Hundreds of discarded fishing nets. All of this was stuck to the seabed of Greece’s Andros island.⁣⁠ ⁣⁠ Volunteers collected over 660 lbs of plastic waste. But some say the microplastics leave an invisible imprint on the environment and even ourselves. They can be consumed by fish that then become a part of our diet.⁣⁠ ⁣⁠ #environment #pollution #plasticbags #coralreefs #greece #seabed #fishingnets #microplastics #coral #plastic #ocean #sealife #sea #fish #trash #zerowaste #plasticfree #recycle #reef #underwater #oceanlife #marinelife #rubbish #reef #sea #miroplastic #underwaterphoto #saveouroceans #conservation

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) στις

Δες επίσης: Ο Leonardo DiCaprio είχε κάτι να πει για τα σκουπίδια που έχουν βρεθεί στις ελληνικές παραλίες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;