Euphoria: Η σειρά που θα μείνει μαζί σου καιρό μετά το τέλος της και πρέπει να δεις
Η Zendaya πρωταγωνιστεί στο Euphoria. Μία νεανική σειρά που έχει κάτι να πει και πρέπει να δεις.

Συνήθως, όταν μιλάς για μία εφηβική σειρά έχει στο μυαλό σου τρεις εκδοχές που μπορεί να δεις. Μία απόλυτα ρεαλιστική που ήρθε για να σοκάρει (Skins), μία που έχει μία χιουμοριστική ματιά στα όσα γίνονται στο Λύκειο (My So- Called Life) και μία που έχει μέσα το υπερφυσικό στοιχείο (The Vampire Diaries). Όμως, το Euphoria ήρθε να τα ανατρέψει όλα αυτά!

Η νέα σειρά του HBO, που αποτελεί και την πρώτη απόπειρα του γνωστού συνδρομητικού καναλιού στο είδος της εφηβικής σειράς, ξεκίνησε να προβάλλεται στις αρχές του καλοκαιριού και ολοκληρώθηκε πριν περίπου δύο εβδομάδες. Το Euphoria αποτελεί τη δημιουργία του Sam Levinson, ο οποίος έχει επιμεληθεί τόσο το συγγραφικό κομμάτι, όσο και τη σκηνοθεσία των 5 από τα 8 συνολικά επεισόδια του πρώτου κύκλου. Και το όραμά του είναι ξεκάθαρο από το πρώτο πλάνο, μέχρι το βιντεοκλιπικό τελευταίο!

Η Zendaya ηγείται ενός καστ από νέους ηθοποιούς που ήρθαν να δώσουν το δικό τους στίγμα και ομορφιά (όπως συνηθίζεται σε αυτές τις σειρές) στο είδος. Όμως, όλα έχουν μία ιδιαίτερη παραλλαγή από τα όσα έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα.

Η ιστορία έχει να κάνει με την επιστροφή της Rue (Zendaya) στο σχολείο μετά από αρκετούς μήνες σε κέντρο αποτοξίνωσης. Η επιστροφή της συμπίπτει και με την εμφάνιση μίας νέας κοπέλας στο σχολείο. Πρόκειται για την Jules (την υποδύεται το διεμφυλικό μοντέλο Hunter Schafer). Ενώ, τα επεισόδια επικεντρώνονται και σε άλλους χαρακτήρες που έχουν τις δικές τους μοναδικές ιστορίες. Μία από αυτές που θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον είναι αυτή της Kat (έρχεται στην οθόνη στην εντέλεια από το plus size μοντέλο Barbie Ferreira) και του γνωστού όμορφου του σχολείου, Nate (Jacob Elrodi).

Η σειρά ασχολείται με πολλά δύσκολα θέματα που θα σοκάρουν πολλούς, αλλά ο τρόπος που τα χειρίζεται δεν είναι για να σοκάρει. Θέλει να συζητήσει για αυτά. Θέλει να ανοίξει κουβέντα και να σε κάνει να δεις την Generation Z για αυτό που είναι!

Το σεξ, τα ναρκωτικά, τα social media, η εικόνα που “πρέπει” να έχεις, η σεξουαλική ταυτότητα, η οικογένεια, ψυχολογικές διαταραχές, εφηβική εγκυμοσύνη και άλλα τόσα είναι τα θέματα που ανοίγει ο πρώτος κύκλος του Euphoria και τα χειρίζεται με τρόπο που σε κάνουν να μη θέλεις να δεις άλλο, αλλά ταυτόχρονα να μην μπορείς να γυρίσεις το βλέμμα σου από την οθόνη.

Σε αυτό βοηθάει και ο τρόπος που είναι γυρισμένα τα επεισόδια. Καταφέρνουν να συνδυάσουν το ρεαλιστικό με το απόλυτα σουρεαλιστικό (απόδειξη το παραπάνω βίντεο κλιπ που είναι κομμάτι του τελευταίου επεισοδίου. Αλλά και οι ερμηνευτές που δεν παίρνουν καμία λάθος απόφαση στο πώς θα αποδώσουν τους χαρακτήρες αυτούς.

Σου μίλησα για κάποιους από αυτούς παραπάνω, αλλά το Euphoria ανήκει στη Zendaya. Η ηθοποιός που έγινε γνωστή μέσα από το Disney Channel και πρωταγωνίστησε στις δύο νέες ταινίες του Spider- Man, αλλά και στο The Greatest Showman έχει δείξει ότι έχει ταλέντο. Κανείς, όμως, δεν είχε καταλάβει πόσο. Ο ρόλος της Rue, που έχει βασιστεί και στα πραγματικά βιώματα του δημιουργού της σειράς, είναι ο ρόλος που θα σε κάνει να καταλάβεις ότι η Zendaya είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα! Υποδύεται με έναν εξαιρετικά εσωτερικό τρόπο την ηρωίδα της σειράς και μία σκηνή που πάει να βρει τον dealer της θα σε κάνει να φωνάξεις “Δώστε της το Όσκαρ τώρα” (ας υποθέσουμε ότι είναι μία 8ωρη ταινία). Είναι απλά καταπληκτική!

Και η ερμηνεία της είναι αυτή που πάει τη σειρά στο επόμενο επίπεδο και την κάνει το απόλυτο must see του καλοκαιριού. Μπορεί να υπάρχουν καλύτερες σειρές εκεί έξω. Μπορεί άλλες να έχουν επικεντρωθεί σε ένα από αυτά τα θέματα και να έχουν δώσει μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα, αλλά καμία δε θα σε αγγίξει τόσο βαθιά και δε θα σε φέρει αντιμέτωπο με τη σοκαριστική πραγματικότητα της νέας γενιάς όσο το Euphoria.

Θα μείνει μες στο μυαλό σου για πάρα πολύ καιρό μετά την ολοκλήρωσή του. Ελπίζουμε ότι ο δεύτερος κύκλος θα είναι ακόμη πιο δυνατός από ότι ο πρώτος!

Δες το τρέιλερ της σειράς

Δες επίσης: 4 καινούριες σειρές που δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;