Φεστιβάλ Βενετίας 2019: Ο Κώστας Γαβράς θα τιμηθεί με ειδικό βραβείο!
Ο Κώστας Γαβράς θα παραλάβει τιμητικό βραβείο στο Φεστιβάλ Βενετίας 2019!

Ο Κώστας Γαβράς αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες σκηνοθέτες με μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό. Μάλιστα, έχει υπάρξει και υποψήφιος για το Όσκαρ Σκηνοθεσίας. Φέτος, θα τιμηθεί με το μεγάλο τιμητικό βραβείο του Φεστιβάλ Βενετίας 2019 σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου στη Sala Grande, πριν την πρεμιέρα της νέας του ταινίας.

Το τιμητικό αυτό βραβείο ονομάζεται Jaeger-LeCoultre Glory και θα το παραλάβει ο Κώστας Γαβράς στο 76ο Φεστιβάλ Βενετίας (28/8-7/9). Πέρα από το βραβείο αυτό, στη Βενετία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα εκτός διαγωνιστικού προγράμματος, η νέα του ταινία “Adults in the Room”, που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο διευθυντής του Φεστιβάλ Βενετίας 2019, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα ανακοίνωσε την τιμητική βράβευση του Κώστα Γαβρά και έκανε την εξής δήλωση:

“Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ο Κώστας Γαβράς αξίζει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σημερινούς μεγάλους σκηνοθέτες, αλλά και για ένα συγκεκριμένο λόγο. Για την ικανότητα του να μετατρέπει την πολιτική σε ένα συναρπαστικό θέμα, ένα θέμα όπως κάθε άλλο, όχι μόνο για τους λίγους και ήδη πεπεισμένους αλλά και για το ευρύτερο κοινό, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει ο κινηματογράφος προκειμένου να αγγίξει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό θεατών.

Αυτός ο σκηνοθέτης, σεμνός αλλά αποφασισμένος, ανέκαθεν έκρινε ότι όλες οι ταινίες είναι πολιτικές. Γεγονός που όχι μόνο του επιτρέπει να αποφύγει την ετικέτα του πολιτικού σκηνοθέτη, με την οποία πάντα τον συνέδεαν -συχνά με μειωτικό τρόπο- αλλά και να διεκδικήσει μια ειρηνική και ειλικρινή δημοκρατική πίστη σε ένα είδος λαϊκού κινηματογράφου που κάνει τον θεατή να στοχάζεται και να διερωτάται , προκαλώντας βαθιά συναισθήματα. Χάρη στην εγγενή, αυθεντική αγανάκτηση των ταινιών του, στον βαθύ ανθρωπισμό που τις χαρακτηρίζει και στην ελευθερία που απαιτούν, ο Κώστας Γαβράς αμφισβητεί τις αδυναμίες μας και την υποταγή μας.

Έχει ειπωθεί ότι “αν έχουμε αποκοιμηθεί, ο κινηματογράφος του μας ξυπνά. Και αν έχουμε χάσει την ελπίδα, οι ταινίες του μας την αποκαθιστούν””

Δες επίσης: Φεστιβάλ Βενετίας 2019: Αυτές οι ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα στο διεθνές φεστιβάλ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαρ. 2024
ΕΦΕΣ
19:30
-
ΟΣΦΠ
19 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΒΙΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;