Ηλεκτρικά πατίνια: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία τους στο Μιλάνο
Η πόλη του Μιλάνου απαγόρευσε τη χρήση των ηλεκτρικών πατινιών!

Όπως ξέρεις, τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν κυκλοφορήσει σε όλη την Ευρώπη και έχουν προκαλέσει “πονοκέφαλο” σε πολλές πόλης. Με πολλούς χρήστες να τα χρησιμοποιούν χωρίς προσοχή και αυτό ώθησε την πόλη του Μιλάνο να απαγορεύσει την κυκλοφορία τους!

Μπορεί να είναι ένα ωραίο εναλλακτικό μέσο για την μετακίνησή σου στην πόλη, ωστόσο έχουν υπάρξει έντονες αντιδράσεις για τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στην κυκλοφορία. Ειδικότερα, στη Γαλλία και στην Ιταλία.

Αυτό ώθησε την πόλη του Μιλάνου να ανακοινώσει την Πέμπτη την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στα ηλεκτρικά πατίνια. Η απαγόρευση αυτή αφορά στις εταιρίες που νοικιάζουν τα ηλεκτρικά πατίνια μέσω εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα. Ενώ, πρόκειται να ισχύσει μέχρι να υπάρξει μια καθολική και αποτελεσματική ρύθμιση για την κυκλοφορία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές του Ιουνίου, η Ιταλία είχε επιβάλει την υποχρεωτική κυκλοφορία ηλεκτρικών πατινιών σε πεζοδρόμους και χώρους που είναι κατασκευασμένοι για πεζούς και ποδηλάτες. Ενώ, όσα βρίσκονταν σε οδικό δίκτυο δε θα έπρεπε να ξεπερνούν το όριο ταχύτητας που είναι τα 30χλμ/ω. Η νομοθεσία αυτή όριζε πως είναι στα χέρια κάθε τοπικής αρχής να κάνει πιο συγκεκριμένους τους κανόνες που αφορούν στην κυκλοφορία των πατινιών αυτών.

Το Μιλάνο είχε, ήδη, απαγορεύσει την κίνηση στα πεζοδρόμια και επέβαλε πρόστιμο 26 ευρώ σε όσους παρέβαιναν το νόμο. Αυτό που φαίνεται να οδήγησε την ιταλική πόλη να πάρει το μέτρο αυτό πρέπει να είναι το ατύχημα που σημειώθηκε με πεζό. Ένα ηλεκτρικό πατίνι έριξε έναν πεζό στο έδαφος.

Δες το σχετικό βίντεο από τη Deutsche Welle!

Δες επίσης: Ηλεκτρικά πατίνια: Τι αλλάζει στη χρήση τους;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;