Ο Ιούλιος του 2019 είναι ο πιο ζεστός μήνας όλων των εποχών!

Από neolaia.gr Team 16 Αυγούστου 2019

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Υπηρεσία Ατμόσφαιρας ΝΟΑΑ, ο Ιούλιος 2019 είναι ο πιο ζεστός μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ!

Η κλιματική αλλαγή έχει κάνει αισθητή την παρουσία της ακόμη πιο έντονα το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, ο Ιούλιος του 2019 ήταν ο θερμότερος μήνας όλων των εποχών σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική Υπηρεσία Ατμόσφαιρας NOAA.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει με τη σειρά της τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δημοσιεύτηκαν πριν από λίγες ημέρες. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αυτή γράφει:

«Το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη γνώρισε μια άνευ προηγούμενου ζέστη τον Ιούλιο, με τις θερμοκρασίες να ανέρχονται σε νέα επίπεδα ρεκόρ κατά τη διάρκεια του θερμότερου μήνα που έχει ποτέ καταγραφεί.

Η ζέστη αυτή είχε ως αποτέλεσμα την τήξη των πάγων στην Αρκτική και Ανταρκτική σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.»

Σύμφωνα με τη NOAA, η μέση θερμοκρασία του πλανήτη τον Ιούλιο του 2019 ήταν 0,95 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο του 20ου αιώνα. Αυτός ο μέσος όρο είναι οι 15,8 βαθμοί Κελσίου. Αυτό καθιστά τον μήνα αυτό τον πιο ζεστό που έχει ποτέ καταγραφεί από το 1880. Ο θερμότερος μήνας που είχε καταγραφεί πριν ήταν ο Ιούλιος του 2016.

Η υπηρεσία, μάλιστα, υπογραμμίζει:

«Οι εννέα από τους δέκα πιο θερμοί Ιούλιοι έχουν καταγραφεί από το 2005, με τα πέντε τελευταία χρόνια να είναι τα πέντε πιο ζεστά έτη.»

Η Αλάσκα γνώρισε τον θερμότερο μήνα Ιούλιο από τότε που ξεκίνησε τις μετρήσεις το 2005. Ενώ, σε πολλές χώρες της Ευρώπης καταγράφηκε νέο ρεκόρ θερμοκρασίας. Επίσης, ο φετινός Ιούλιος είναι ο θερμότερος μήνας που έχει ποτέ καταγραφεί σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο.

Δες ακόμα: Η φύση που μας εκδικείται

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486