Καιρός: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο από την κακοκαιρία

Από neolaia.gr Team 16 Αυγούστου 2019

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου για τη σημερινή κακοκαιρία

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, η ατμοσφαιρική διαταραχή που αναμένεται να επηρεάσει περισσότερο την Κεντρική Μακεδονία, είναι γρήγορα κινούμενη, ενώ αναμένονται καταιγίδες κυρίως στα βόρεια της Ελλάδας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του meteo:

Ταχέως κινούμενη ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους κυρίως τα βόρεια ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας, από το βράδυ της Παρασκευής 16/08 έως τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 17/08.

Περισσότερο θα επηρεαστούν η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Χαλκιδικής), η Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου καθώς και περιοχές που βρέχονται από το Βορειοδυτικό Αιγαίο (Σποράδες – Βόρεια Εύβοια). Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και σε άλλες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, με μικρότερη όμως κατά κανόνα ένταση.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης που αναμένονται έως το μεσημέρι τους Σαββάτου 17/08, ενώ επισημαίνονται οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τα ισχυρότερα φαινόμενα και οι περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Δείτε ακόμα: Για πιθανότητα πρόκλησης τσουνάμι στην Κω μίλησε ο Ευθύμιος Λέκκας

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486