Οι Metallica κάνουν δωρεά ύψους 250.000 ευρώ για την κατασκευή ογκολογικού νοσοκομείου

Από neolaia.gr Team 16 Αυγούστου 2019

Οι Metallica μέσω του φιλανθρωπικού ιδρύματος που έχουν ιδρύσει έκαναν μία πολύ μεγάλη δωρεά για την κατασκευή του πρώτου ογκολογικού νοσοκομείου στη Ρουμανία!

Οι Metallica είναι ένα από τα πιο (ίσως το πιο θρυλικό) θρυλικά συγκροτήματα της heavy metal έκανε μία σημαντική δωρεά. Πρόκειται για μία δωρεά ύψους 250.000 ευρώ σε μια οργάνωση που κατασκευάζει στο Βουκουρέστι το πρώτο ογκολογικό νοσοκομείο Παίδων στη Ρουμανία.

Η Κάρμεν Ουσκάτου, μία εκ των συνιδρυτριών της οργάνωσης Daruieste Viata (Δώστε Ζωή), δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο για τη μεγάλη αυτή δωρεά τα εξής:

«Πρόκειται για μια κίνηση που δεν είχαμε καν τολμήσει να ονειρευτούμε.

Στόχος μας είναι να δώσουμε λίγη χαρά σε άρρωστα παιδιά, όπως οι Metallica προσφέρουν χαρά στους θαυμαστές τους σε ολόκληρο τον κόσμο.»

Οι Metallica βρίσκονται εν μέσω της παγκόσμιας περιοδείας τους και επισκέφτηκαν το Βουκουρέστι. Μάλιστα, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η φιλανθρωπική οργάνωση που έχει ιδρύσει το συγκρότημα, All Within My Hands, γράφει τα εξής:

«Στον τελευταίο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας μας ξεκίνησε με μια πολύ ιδιαίτερη δωρεά.»

Η Ρουμανία πρόκειται για μια χώρα, όπου τα ποσοστά επιβίωσης από τον καρκίνο είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη. Μάλιστα, η παιδική θνησιμότητα είναι δύο φορές υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Έτσι, η Κάρμεν Ουσκάτου και η Οάνα Γκιόργκι, συνιδρύτρια της μη κυβερνητικής οργάνωσης, είχαν απευθύνει έκκληση στα τέλη του 2017 για δωρεές που θα βοηθούσαν στην κατασκευή ενός ογκολογικού νοσοκομείου στη χώρα. Η έκκλησή τους αυτή ακούστηκε, καθώς έχουν συγκεντρωθεί περίπου 10 εκ. ευρώ από ιδιώτες και δωρεές και ο σκελετός του νοσοκομείου αυτού έχει ήδη κατασκευαστεί!

Οπότε, η δωρεά των Metallica αποτελεί ακόμη μία σημαντική βοήθεια για την ολοκλήρωση του έργου αυτού!

Δες ακόμα: Οι Metallica «ροκάρουν» με το Enter Sandman μέσα σε ένα παντοπωλείο!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486