Φοιτητική ζωή: 5 τρόποι για να τα βγάλεις πέρα με την εξεταστική

Από neolaia.gr Team 19 Αυγούστου 2019

Γιατί στη φοιτητική ζωή σου έχεις να αντιμετωπίσεις και την εξεταστική!

Η φοιτητική ζωή περιλαμβάνει πολλά πράγματα που απασχολούν τους φοιτητές!

Η εξεταστική είναι ένα από αυτά και αυτές τις μέρες δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα κληθούν να μπουν στις αίθουσες της σχολής και να καθίσουν στα έδρανα, με σκοπό να δώσουν εξετάσεις και να περάσουν τα μαθήματα τους.

Αυτοί είναι οι τρόποι για να την παλέψεις στην εξεταστική που έρχεται:

1.Να τρως σωστά!

Η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο στις επιδόσεις σου, όσο περίεργο και αν σου φαίνεται. Δοκίμασε τροφές όπως αβοκάντο, ανανά και κάποια superfoods όπως goji berries και blueberries.

2.Να κοιμάσαι τις σωστές ώρες.

Όταν επιλέγεις να κοιμηθείς νωρίς και να ξυπνήσεις νωρίς, καταφέρνεις να κάνεις τον εγκέφαλο σου να δουλέψεις σωστά και να συγκρατήσεις περισσότερες πληροφορίες.

3.Κάνε το διάβασμα, παιχνίδι.

Δοκίμασε να φτιάξεις διάφορα κουίζ και αντί να παίξεις επιτραπέζια με τους συμφοιτητές σου, παίξε το παιχνίδι των ερωτήσεων, αλλά αυτή τη φορά πάνω στο μάθημα που θες να δώσεις.

4.Δώσε τα μαθήματα, στα οποία αισθάνεσαι προετοιμασμένος.

Μην πας στη σχολή με το σκεπτικό «Θα δώσω όσα είναι και όποιο περάσω. Είναι προτιμότερο να δώσεις λιγότερα μαθήματα και να είσαι σωστά προετοιμασμένος παρά να δώσεις ότι υπάρχει και να παίξεις με τις πιθανότητες.

5.Πήγαινε μια βόλτα.

Το μυαλό σου χρειάζεται »αέρα». Δεν απαγορεύεται να αφήσεις κάτω το βιβλίο σου και να κάνεις μια βόλτα ή να πας για έναν καφέ με φίλους ή μόνος σου. Θα «ξεμπλοκάρεις» και θα νιώσεις καλύτερα.

Δες επίσης: 4 τρόποι για να προετοιμαστείς αποτελεσματικά για την εξεταστική του Σεπτέμβρη!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486